Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşe yazısında AKP'deki oy kaybına dikkat çekerek, "AKP, 20 yıllık iktidarında ilk kez, başlangıç noktası olan 3 Kasım 2002 seçiminde aldığı oyun gerisine düştü; hızlı çözülme devam ediyor" diye yazdı.

Milli Gazete'nin haberine göre, gazeteci Fehmi Koru, kendisine ait sitede yayınladığı bugünkü yazısında ekonomik krize ve siyasete etkisini ele aldı.
"Ekonomik sıkıntıların had safhaya vardığı bir ülkeyiz. Bu durumun politika sahasını etkilememesi düşünülemez " diyen Fehmi Koru, "Nitekim, ekonomik sıkıntılara toplum katmanları tarafından verilen tepkilerin yansıdığı araştırmalar, yaşananlardan sorumlu tutulan iktidar cephesinin tabanında kendini belli eden çözülmeye işaret ediyor" tespitinde bulundu.

ÇÖZÜLME DEVAM EDİYOR

AKP oylarının sürekli olarak eridiğini söyleyen Fehmi Koru, "AKP, 20 yıllık iktidarında ilk kez, başlangıç noktası olan 3 Kasım 2002 seçiminde aldığı oyun gerisine düştü; hızlı çözülme devam ediyor. MHP ise, tek başına girmesi halinde seçimde yüzde 10 barajını aşamayacak durumda; Meclis’e sunulan yasa teklifinde sırf onun için konulmuş olduğu hissi alınan bir maddeyle baraj yüzde 7’ye düşürülüyor. İndirilen baraj oranı bile MHP için riskli. Bütün göstergeler ilk seçimde iktidar değişikliğinin gerçekleşeceğine işaret ediyor" yazdı.

İktidardan ve seçmenden buraya kadar.. Bundan sonrası muhalefete kalmış durumda…

ET ZAMMINI MASAYA YATIRDI

Güne kırmızı ete yüzde 10 zam geldiği haberiyle başlıyoruz.

Ete zam toplumun kaçta kaçını gerçekte ilgilendiriyor olabilir?

İnsanların 1 TL daha ucuz diye Halk Ekmek bayileri önünde kuyruğa girdiği, marketlerin daha önceleri çöpe attığı bayat ürünleri fiyat düşürerek satmaya devam ettiği bir ülke burası…

Sözün kısası, etin kiloyla değil gramla alınıp satıldığı bir ülkede, mala yüzde 10 zam yapılması fazla bir anlam taşımıyor.

Ucuz et sağlama görevinin sahibi ‘Et ve Süt Kurumu’nun önünde görmeye alışık olduğumuz kuyrukların ortadan kalkması da bu durumu göstermiyor mu?

Kamuoyu yoklamalarına göre, toplumu oluşturan insanların yalnızca yüzde 24 kadarı elektrik faturalarını sorunsuz ödeyebiliyor; geri kalanın bir bölümü (yüzde 19) ‘‘Ödeyemiyorum’’ derken, geri kalan yüzde 57 zorlanarak ödeyebildiğini söylüyor.

İlgili kurum kuralları uygulamaya kalkarsa her beş evden birinin sakinleri elektriği kesilmiş halde karanlıkta oturuyor olacak.

Daha ötesini kurcalamaya gerek yok herhalde.

Ekonomik sıkıntıların had safhaya vardığı bir ülkeyiz.

Bu durumun politika sahasını etkilememesi düşünülemez.

MHP VE BARAJ

Nitekim, ekonomik sıkıntılara toplum katmanları tarafından verilen tepkilerin yansıdığı araştırmalar, yaşananlardan sorumlu tutulan iktidar cephesinin tabanında kendini belli eden çözülmeye işaret ediyor.

AKP, 20 yıllık iktidarında ilk kez, başlangıç noktası olan 3 Kasım 2002 seçiminde aldığı oyun gerisine düştü; hızlı çözülme devam ediyor.

MHP ise, tek başına girmesi halinde seçimde yüzde 10 barajını aşamayacak durumda; Meclis’e sunulan yasa teklifinde sırf onun için konulmuş olduğu hissi alınan bir maddeyle baraj yüzde 7’ye düşürülüyor.

İndirilen baraj oranı bile MHP için riskli.

Bütün göstergeler ilk seçimde iktidar değişikliğinin gerçekleşeceğine işaret ediyor.

Göstergeler tamam, muhalefet partilerinin lider ve sözcüleri de ağızlarını her açtıklarında iktidarın değişeceğine dair inançlarını tekrarlıyor.

Editör: TE Bilişim