Nasuhi Güngör, “Bugün ‘mutlak surette şu ittifakta yer alacak’ dediğimiz bir siyasi partinin mutlaka o ittifakta yer alacağını söyleyebilir miyiz? Ben bunu konuşmak için halen çok erken olduğunu düşünüyorum.” Dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

MHP ile AKP arasında yakınlaşmanın Cumhur İttifakı’na dönüşmesi, birkaç seçimdir Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir boyuta ulaşması… Onun öncesinde MHP liderliğinden gelen eleştiriler hep gündeme getiriliyor” ifadelerini kullanan Güngör, “Türkiye siyasetinin mutlak değişmezlerinin olduğu döneme filan girmiyoruz. Bunu çok açık ifade edeyim.

CHP ve AKP’nin ittifaklardaki yeri değişmez ama…”

CHP ve AKP’nin bulunduğu ittifakın değişmeyeceğini öne süren Güngör, ardından çarpıcı bir iddia bulundu:

Ama onun dışındakilerin siyasette nerede duracağı konusunda bir garanti, bizi çok yanıltabilir. Bunların bir kısmını bilgiye, bir kısmını öngörüye, bir kısmını da geleceğe dair tahminle söylüyorum

Güngör, iddiasını realize etmek adına da Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerini gösterdi; “Bundan birkaç ay önce ‘HSK seçimlerinde siyasi partiler arasında uzlaşma olacak, Sayın Cumhurbaşkanı grup konuşmasında bu uzlaşmayı övecek ve bu uzlaşmada katkısı bulunan siyasi partilere teşekkür edecek’ deseydim herhalde herkes bana bıyık altından gülerdi.

HSK deyip geçmeyelim, burada ortaya çıkan ittifakın ayrıntılarına bakıldığında Türkiye’nin yakın geleceğinde şimdi öngörmediği bir takım ittifakların imkansız olmadığını da görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Ekim-Kasım Aylarını İşarat etti

Güngör sözlerini “Türkiye’nin önünde, sanıyorum çok fazla değil 6 ay sonra, herhalde ekim kasım gibi, bugün hiç beklemediğimiz, hiç konuşmadığımız, konuşulamaz bulduğumuz bir takım ittifaklar, yakınlaşmalar duruyor. Ben bunu bugün söyleyeyim siz bana ekim-kasım gibi hatırlatırsınız.” diyerek sonlandırdı.

Nasuhi Güngör

AKP’den ayrılarak kendi partisini kuran, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu, Başbakanlık’tan istifaya götüren süreçte rol aldığı iddia edilen Nasuhi Güngör, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a da danışmanlık yapıyor.

Editör: TE Bilişim