İktidar ‘FETÖ’nün siyasi ayağı nerede?’ sorusunun karşılığı olarak bir dizi operasyon hazırlığına girdiği, kulislerde konuşulmaya başladı.

CHP, İYİ Parti ve hatta Ak Parti’nin eskilerine operasyon yapılacağı ve isimlerin belirlendiği gelen bilgiler arasında. Bu isimlerden biride İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu.

İlçe kongreleri ve Kavuncu’yu koruma oyunu

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya siyasi bir zırh verebilmek için, ilçe kongrelerine müdahale ederek, asker delegelerle Kavuncu’yu İl başkanlığında tutarak bir taşla iki kuş vermek için uğraştığı ve bunun için bir dizi görüşmeler yaptığı biliniyor.

Eğer hükümet bir operasyon yapara ise İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya İl başkanı sıfatı vererek operasyonu engellemeye çalışan Akşener, operasyon olmaz ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi rantının başka ellere geçmesini engellemeye çalışıyor.

Akşener’in ilçe kongrelerine baskısı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu İl başkanlığında tutmaya çalışan Akşener, yüzde yüz asker delegelerle bu işi halletmeye çalıştığı gelen kulis bilgilerinden sadece biri.

Şöyle ki, Esenyurt Türkiye’nin büyük ilçelerinden biri. MHP’den İYİ Parti’ye geçen Eski İlçe Başkanı Bülent Ural ve yine MHP’den İYİ Parti’ye geçen eski üç ilçe başkanı ne listelere alında nede yönetime yazıldı. Bu durum karşısında çıkan gerginliğe Polis, panzerlerle müdahale etmek zorunda kaldı.

400 delegeli ilçe kongresine 167 delege katıldı. Türkiye’nin en büyük ilçelerinde Esenyurt’ta 167 dele ile ilçe başkanı seçilmiş oldu.

Akşener, kendini zincirleyenleri tasfiye etti

İYİ Parti Eski İlçe Başkanı Bülent Ural’ın başka bir özelliği ise Olağanüstü kongre kararı alan İYİ Parti'de yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener için kendisini evinin duvarına zincirlemiş olması. Bu eyleme üç ilçe başkanı da eşlik etmişti.

Bülent Ural’ın yanı sıra dönemin Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Vural ve Avcılar Teşkilat Başkanı Namık Şeker kendilerini Meral Akşener'in evine zincirlemişlerdi.

Editör: TE Bilişim