Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç katıldığı canlı yayın sırasında parti içerisindeki çekişmeye yönelik kendisine gelen soruya verdiği cevap dikkatlerden kaçmadı; 

“KAPININ ÖNÜNE BİR SÜT SİŞESİ GİBİ KONULMAYI BEKLİYORLAR”

AK Parti içerisinde kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili konuşan Arınç, şunları söyledi:

"AK Parti içerisinde beni hedef alan aklı başında bir tane insan yok. Ama şu veya bu sebeple, birileri tarafından televizyonlara çokça çıkarılan, görevi sadece bizi küçültmek olan birkaç kişi var. Biz onları kaale almıyoruz. AK Parti kitlesi beni sever. Ben güçlü bir siyasetçiyim. Meclis Başkanlığı döneminde eşimin başörtüsü yüzünden bir gazeteciyle takışmam oldu. Ona mektup yazdım, ‘Eşimin bir görevi yok, başörtüsü onun tercihi’ dedim. O da bana içtenlikle cevap verdi. Şu anda kendisi dostumdur. ‘Siz güçlü bir siyasetçisiniz, sizi yıpratırsak önümüz açılacak’ demişti.

Sayın Erdoğan’la bizim aramızdaki ilişki özeldir. Dost çevrelerinde bana ‘Abi’ diye hitap etmiştir. Ak Parti içerisinde Sayın Erdoğan’ın çevresinden bizi soyutlayarak onu yalnız bırakma gayreti güden, bunu da sanki çok iyi bir amaçmış gibi düşünen insanlar var. Bir kısmı dışardan güdümlü. Bir kısmı da ‘Bu tür adamlardan koruyalım’ diyenler. Bunların sayısı 10 kişi falandır. Etkili değiller. Kapının önüne bir süt şişesi gibi konulmayı bekliyorlar. ”

Editör: TE Bilişim