İyi Parti İlkadım ilçe başkanı Burcu Işıtan Satar açıklamasında " Ancak bu iktidarın tek derdi halkın boğazını sıkmaktır . Bunu zam yoluyla yapmayı alışkanlık haline getirdikleri gibi , itirazlara karşı cebir ve şiddetle boğaz sıkma dönemine de girmiş bulunmaktayız . Biz İyi parti olarak özü sözü bir , halkın emanetine ihanet etmeyen bir siyaseti düstur edindik. Aynı yaklaşımı AKP iktidarından da bekliyor ve su zammını geri almasını talep ediyoruz." dedi.

İşte o açıklama;

Yaklaşık 20 yıldır sizlerin tercihi ile ülkeyi ve Belediyeleri yöneten AKP iktidarının geride bıraktığımız yıllarda , özellikle Başkanlık sistemine verilen destek sonrası geçen zaman diliminde  birçok alanda tüm uyarılarımıza rağmen yaptığı akıl dışı uygulamalar ciddi anlamda ekonomik bir çöküşün kaçınılmaz olduğunu gösteriyordu. 

Mahalli idareler seçimleri sürecinde bizzat Cumhurbaşkanımız Türkiye’deki belediyelerin ekonomik açıdan zor durumda olduğunu “Ya şu anda belediyelerin çoğu batık. Bitik. Personelinin maaşını ödeyemiyor, yerel seçimler bitecek bunlar sanki Türkiye’nin ekonomisini düzeltecek” sözleriyle anlatmıştı. Bu aslında bir çöküşün itirafı idi.

Partimizin kazandığı İlkadım Belediyesi dahil AKP İktidarından devralınan tüm Belediyelerde ciddi bir hesapsızlık olduğu ortaya çıkmış ve bu hesapsızlık sonucunda görünen o ki Belediyeler rutin işlerini yürütebilecek bir kaynağı bile bulmakta güçlük çeker hale getirilmiştir. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi de aynı konumda olup , en borçlu Belediyeler sıralamasında ön sıralarda yer almaktadır.Böyle bir tabloda sorunun nerelerden kaynaklandığını tespit edip tasarruf tedbirlerine yönelmek varken aynı israf politikalarında ısrar etme niyetinin yansımasıdır Samsun’da yapılan su zammı.

 Sözde halkın inançlarını önceliği olarak gördüğü iddiasındaki bir partinin Temizlik İmanın yarısıdır sözünden bile bir haber olduğu ortadadır. İçme suyu sağlıklı  yaşam hakkıdır   ve belediyeler bunu en düşük maliyetlerle sağlayıp, vatandaşa ulaştırmak zorundadır. Çoğu temizlik amacı ile kullanılan suyun üzerinden bütçe açığı kapatma niyeti aslında Samsun halkına ‘sizin temiz olma hakkınız yoktur’ demektir.

Daha seçimden kısa bir süre önce  suda indirim yapan aynı partinin bir başka sorumlusu bile bu zamları fahiş bulmuş ve Su ücretlerindeki indirim bir zarar olarak nitelendirilmemelidir. Enflasyonla top yekün mücadelenin bir parçasıdır demişti. 

Birbiri ile taban tabana zıt söylemleri son dönemde çok sık duyduğumuz iktidar partisi mensuplarının bu kafa karışıklığının ceremesini Samsun halkına çektirmeye hakları yoktur. Hal böyle iken su zammına itiraz vatandaşlara saldıracak kadar da gözleri dönmüştür.

Gerek suya , gerek okuma bedeline yapılan zamla da sınırlı kalınmamış , her ay enflasyon oranında otomatik artış kararı alınmıştır. İşine geldiğinde halkın asla kullanmadığı ürünlerle enflasyon hesabı yapanlar sadece su zammını enflasyon hesabı içine katsalar memur ve emekli maaşları 5 puan daha artardı.

Ancak bu iktidarın tek derdi halkın boğazını sıkmaktır . Bunu zam yoluyla yapmayı alışkanlık haline getirdikleri gibi , itirazlara karşı cebir ve şiddetle boğaz sıkma dönemine de girmiş bulunmaktayız . 

Biz İyi parti olarak özü sözü bir , halkın emanetine ihanet etmeyen bir siyaseti düstur edindik. Aynı yaklaşımı AKP iktidarından da bekliyor ve su zammını geri almasını talep ediyoruz."

İyi Parti İlkadım İlçe Başkanı 
Av.Burcu Işıtan Satar  

 

Editör: TE Bilişim