Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın aday listesini YSK’ya zamanında teslim etmemesi nedeniyle aday gösterilemedi. 

Kocamaz’ın aday gösterilememesi sonrası il teşkilatı görevden alın.

HEDEFTE KORAY AYDIN VAR
Odatv ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ağırel paylaşımında "Bence de komplo ama ya İl başkanının istifası bitiriyor mu bu durumu? Atayan kişi kim ? Kontrol etmeyen kim? Bu olay İl Başkanını görevden alarak çözülecek basit bir sorun değildir.! Merak etmeyin..Koray Aydın stadının çimlerine iyi bakılıyor Aklımda deli sorular!" dedi.


Murat Ağırel "Koray Aydın stadı" konusuna açıklık getirerek " Mersin Toroslar Belediyesi vardır bilir misiniz? İçinde bir de stad vardır bilir misiniz? Koray Aydın stadı..Stadın bakımını yapıp gözü gibi bakan başkan kimdi bilir misiniz? Hamit Tuna ..Hani bir vakit Koray Aydın ile birlikte MHP de Genel Başkanlık yarışına giren Hamit Tuna!" dedi.

MHP'nin adayı ise Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu. 

BURHANETTİN KOCAMAZ'DAN AÇIKLAMA 
Öte yandan Burhanettin Kocamaz sosyal meday hesabından "Sevgili Mersinliler,Değerli Yol Arkadaşlarım;Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken Parti içinden vurulduk. Biz vurulduk. Biz ne ihanetler gördük!Ama asla yılmadık.Maalesef Sayın Hamit Tuna’nın göreceksiniz Kocamaz İYİ Partiden de aday olamayacak değerlendirmesi doğru çıktı." dedi.

Bilindiği gibi MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hamit Tuna "Kocamaz İYİ Partiden de aday olamayacak" demişti. 

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Özcan Pehlivanoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İyi Parti ve İyi Parti'ye gönül vermiş olanlar için hem çok üzücü ve hem de çok düşündürücü bir gelişme! Parti'nin kötü yönetildiğine dair çok ağır bir örnek... İnşallah sorumlular şapkalarını önlerine koyup iyi düşünürler...” değerlendirmesinde bulundu. Pehlivanoğlu, eleştirilerinde isim vermezken ‘Kötü yönetim’den kastın teşkilatta yaşanan sorunlar olduğu yorumları yapıldı.

İYİ Parti’den yapılan resmi açıklamada “Bu, İYİ Parti’ye yönelik “dahili” bir operasyondur” ifadelerine yer verilirken, partililerin tepkisi ise Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın üzerinde yoğunlaştı.

Yeni partinin kurulma aşamasında da İYİ Parti’ye geçmesi tepkilere neden olan Aydın, parti teşkilatlarının başına getirilmişti.

Göreve geldikten sonra da bazı hamleleri parti içinde tepkilere neden olan Koray Aydın, Mersin'de yaşanan krizin ardından tepkilerin odağındaki isim oldu.

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA

“Büyük Türk Milleti;
Kurulduğu günden bu yana, türlü engeller ve oyunlarla karşılaşan İYİ Parti, bugün bir sınavdan daha geçmektedir.
31 Mart Yerel Seçimleri için ‘Aday Listeleri'nin teslimi, bugün saat 17:00 itibarıyla sona ermiştir.
Partimizin aylar süren çalışmalar sonunda belirlediği adaylarından oluşan listeler de, bugün itibarıyla İl Seçim Kurulları'na teslim edilmiştir.
Ancak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sayın Burhanettin Kocamaz'ın adaylık evrakı, İl Yönetimi tarafından, saat 17:00'den sonra Seçim Kurulu'na götürüldüğü gerekçesi ile kabul edilmemiştir.
Bu bir ihmal değildir. Bu bir sorumsuzluk da değildir.
Bu, İYİ Parti'ye yönelik “dahili” bir operasyondur.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanacağı herkes tarafından kabul edilen, sayın Burhanettin Kocamaz'ın ve dolayısıyla partimizin yoluna örülen bu duvar, Türkiye'de siyasetin getirildiği noktayı tariflemek bakımından ibret vericidir.
İl Başkanı görevinden alınmıştır.
Ancak, bu tablonun asıl sorumlusu ve nedenlerini araştırıp bulmak, boynumuzun borcudur.
Bu hem siyaset ahlakına, hem de refahı için siyaset yaptığımız Aziz Milletimize karşı, ertelenemez görevimizdir.
İYİ Parti, ilk günden beri, engelleri aşa aşa, duvarları yıka yıka yol aldı.
Şundan herkes emin olsun ki, bu engeli de yıkıp geçeceğiz.”

Editör: TE Bilişim