Programa Abdurrahman Uzun ve Arda Tunca’da katıldı.

Gündemin değerlendirildiği programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün grup toplantısında yaptığı konuşma da tartışıldı.

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt konu ile ilgili olarak Meral AKşener’e “Tehdit mi edildin” sayın Akşener” diye sordu.

Enginyurt şu ifadeleri kullandı “Ben dünkü dilden rahatsız olduğumu ifade etmek zorundayım. Demokrat Parti olarak sayın genel başkanımız Gültekin Uysal'la şunu söylüyoruz ayrıştırmaya ötekileştirmeyen bir dil kullanarak Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bir arada tutmak ki bu noktada Demokrat Parti hakikaten büyük bir hassasiyet gösteren partidir. Geçmişten bugüne baktığımızda alevinin kendisini çok rahat yer bulduğu sünninin rahatsız olmadığı, solcunun da olabildiği sağcının da olabildiği Ermenin Yahudininde milletvekili olabildiğii alevininde bakan olabildiği bir siyasi hareket olarak biz Demokrat Parti olarak genel başkanımızı da bu dilde hakkaten hassasiyet gösteriyor, beyefendi ve nezaket ehli kişiyle devam ederken, burada şunu eleştirmek haksızlık olur. Sayın cumhur Başkanını eleştirelim. AK parti genel başkanını da eleştirelim.

Çünkü sayın cumhurbaşkanımızla AK Parti genel başkanı aynı kişi değil. Ama bunu eleştirirken şu dil bana göre hiç hoş değil.

Meral Akşener hanımefendi kendisine yapılan hakaretleri çocuklarına yapılan hakaretleri anlatıp ağlayıp duygusal bir motif çizerken o her zamanki anaç tavrıyla tribünlere oynarken, dönüp sayın sayın cumhurbaşkanının eşine ve çocuğuna yaptığı hakaret olarak kabul edilecek ifadeyi ne ile izah edeceğiz.”

AKEŞNER’E KRİTİK SORU

DP Milletevekili Cemal Enginyurt şöyle devam etti “Sayın Akşener 20 gün öncesine kadar parlamenter sistemi görüşmek kaydıyla ve dönüşmek kaydıyla Cumhur ittifakı ile bir araya gelmemiz mümkün olabilir diyordu bunu ima ediyordu.

Dünkü konuşma dün bir şey oldu.

Bence bir tehdit var. Sayın Akşener tehdit edildi.

Sayın Akşener'e benim ricam şu, önce kim sizi tehdit etti bunu söyleyin?

Nasıl tehdit edildiğinizi söyleyin ve ne ile tehdit edildiğinizi söyleyin? Bu noktaya nereden geldiniz?” dedi.

Editör: TE Bilişim