Adaylığı hakkında bir açıklama yapan Mansur Yavaş, "Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni, seçimi kazanıp başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun" dedi.

CHP'de toplanan Parti Meclisi'nde alınan karara göre, Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Parti Meclisi'nde yapılan oylamada Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına ilişkin 45 kabul, 12 ret oyu verildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olan Mansur Yavaş merak konusu oldu. Peki, Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir? İşte, Mansur Yavaş'ın hayatı..

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

23 Mayıs 1955 Ankara Beypazarı'nda dünyaya gelen Mansur Yavaş, ilk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda okudu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Yavaş, askeri savcı olarak tamamladığı askerliğinin ardından Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaptı.

Kaynak: iha