Son gelen iddialar doğrultusunda CHP'nin artık A Haber'den bir farkı kalmayan ve yandaş kanal olan CNN Türk'ü boykot etme kararı aldı. Bundan böyle hiçbir CHP'li yetkilinin CNN Türk kanalına çıkmayacağı ifade edildi.

Ve CHP sonunda ilginç bir karar aldı. CHP tarafından düzenlenen MYK toplantısında alınan karar kamuoyu ile paylaşıldı. Bu doğrultuda CHP seçmeninden de CNN Türk kanalını izlenmemesi ve uydu programları üzerinden silinmesi istendi.

Bu hamlenin hemen sonrasında CNN Türk çıkan CHP'liler için de disiplin sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Bununla beraber CNN Türk kanalının da ayrıca CNN International'a şikayet edileceği de belirlendi.

Boykot Kararı Alındı

Olay yaratacak kesin kararların ise 5 Şubat 2020 Çarşamba gününde kamuoyu ile paylaşılacağı bilgileri de gelmeye başladı. Alınan bu karar neticesinde CNN Türk kanalını A Haber gibi 'CHP düşmanı' olan bir yayıncılık anlayışını benimsemesi anlamında bir ifade de bulunacağı da kaydedildi.

Bu konuda kamuoyu ile ilgili bir takım mesajlar paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan daha öncesinde de CNN Türk kanalını A Haber'e benzeten ifadelere yer vermişti. Özkan, CNN Türk'ün A Haber'den bir farkının kalmadığını onun izinden gittiğini yayına konuk olan misafirlerinde şahsi görüş ve düşüncelerini anlatmakta kısıtlamalara kadar gittiğini söylemişti.

Editör: TE Bilişim