Tarafsız Haber Ajansının haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bakın AK Parti ikiz doğum yaptı. İki tane yeni parti var. AK Parti tereyağı gibi eriyor” dedi. Altay, ittifaklara işaret ederek, “Cumhur İttifakının bir sonraki seçimde de kesin olarak bu kombinasyonda seçime gireceğinin garantisi var mı? Yok” dedi. Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“İYİ Parti ve HDP arasında yaşanan tartışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Altay, şu yanıtı verdi:

“Siyaset tartışma zeminidir, böyle tartışmalardan kimse korkmasın. Demokrasimiz adına bundan kimseye zarar da gelmez.
İYİ Parti ile HDP arasındaki bu tartışmanın Türk siyasetinde bir kriz yaratacak noktaya geleceğine ihtimal vermiyorum. İki parti arasındaki tartışamaya da çok dışarıdan dahil olmak da bize yakışmaz.”

OY PUSULASINI GÖSTERDİ, İTTİFAKTAKİ PARTİLERE İŞARET ETTİ

Dönem Milletvekili Seçim Oy Pusulasını gösteren Altay, şöyle devam etti:
“Şurada Cumhur İttifakı sütunu var. AK Parti ve MHP. Şurada da Millet İttifakı sütunu var, CHP, Saadet Parti ve İYİ Parti. Bizim Millet İttifakımızın boyutu budur.

“AK PARTİ SEÇMENİNDEN SADECE İSTANBUL’DA 700 BİN OY ALDIK”

‘Efendim biz HDP seçmeninden oy aldık’. Elbette aldık. Hayır ben daha ileri gidiyorum. Biz AK Parti seçmeninden sadece İstanbul’da 6-700 bin oy aldık.

“BİZ BİR AN ÖNCE OLSUN İSTİYORUZ”

Son yapılan genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ittifak budur. Ama yarın seçim olacak yani yarın derken biz bir an önce olsun istiyoruz Covid biter bitmez ama yani ben öyle istiyorum. Arzu ediyorum millet bu yükü fazla taşıyamaz.

“AK PARTİ, MHP İTTİFAKININ BİR SONRAKİ SEÇİMDE DE KESİN OLARAK BU KOMBİNASYONDA SEÇİME GİRECEĞİNİN GARANTİSİ VAR MI?”

Bu hükümet bu Cumhur İttifakı aslında milletin sırtında bir kamburdur, bir yüktür. Lakin seçim ne zaman olur ona anayasada öngörülen karar verici merciler karar verecektir. Yarın seçim olacak kim bilebilir siz Cumhur İttifakının yani AK Parti, MHP ittifakının bir sonraki seçimde de kesin olarak bu kombinasyonda seçime gireceğinin garantisi var mı? Yok. Buranın böyle gireceğinin garantisi var mı? Yok. Gün doğmadan neler doğar.

“AK PARTİ İKİZ DOĞUM YAPTI”

Bakın AK Parti ikiz doğum yaptı. İki tane yeni parti var. AK Parti tereyağı gibi eriyor. İlk seçimde de vatandaşlarımız bunun bedelini soracaklar. Bedelin vebali olur. Yani bu kadar bedelin bir vebali olsa gerek. Vebalin adresi de sandıktır. Vebal sandıkta ödenecektir.”

Editör: TE Bilişim