İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Gökhan Gerçek'in sorularına yanıt verdi.

Katıldığı programda, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni konu edinen Soylu, "Terör örgütüyle irtibatlı kişilerin olduğu tespit edildi" ifadelerini kullandı. 

"KİM BU TERÖRİSTLER?' DEDİK, CEVAP VEREMEDİ"

Soylu'nun bu ifadelerine, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan yanıt geldi.

Cumhuriyet'e konuşan Torun, "Süleyman Soylu, 8 Aralık 2021'de TBMM’de yaptığı konuşmada, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var’ dedi. Defalarca sorduk, 'kim bu 557 terörist' dedik, cevap veremedi. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz resmi yazıyla sordu, ‘verin bize bu listeyi’ dedi, yine cevap veremedi" sözlerini kullandı.

"TÜRKİYE’NİN BİR NUMARALI İFTİRACISI"

"Aradan yaklaşık 5 ay geçti, soruşturmalar açıldı, müfettişler gönderildi ama Soylu bu iddiasını ispatlayamadı" diyen Torun, "Şu an da Süleyman Soylu, Türkiye’nin bir numaralı müfterisi, iftiracısı konumundadır. Soylu önce 557 teröristin hesabını vermelidir. Hatırlayalım. Tutuklulardan biri zaten 2004’ten bu yana AKP üyesi olduğunu kendisi açıkladı" ifadelerini kullandı.

'10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ' HATIRLATMASI

Torun, sözlerine şöyle devam etti:

"Yetmedi, yapılan incelemede şu ortaya çıktı: Ekrem İmamoğlu’ndan önce İBDA-C üyesi 4 kişi işe alınmış. Bunların bombalı eylemlere katılmaktan dolayı sabıkası var. Soylu gitsin, önce kendi partisinin geçmişine baksın. Dedikoduyla, iftirayla bakanlık yapılmaz. Daha önce de, ‘mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi var’ dedi, onu da açıklayamadı."

"BAKANLIK KOLTUĞU DEDİKODU ÜRETME MAKAMI DEĞİLDİR"

"Kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz" sözleriyle Soylu'ya seslenen Torun, "İçişleri Bakanlığı koltuğu laf kalabalığı yapma, dedikodu üretme makamı değildir. Belediyemizi karalamak için de bu iddialardan medet ummak acizliğin göstergesidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim