Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ChP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun eşlik etti.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada YSK'nın CHP ve İYİ Parti'nin itirazına yönelik ret kararı da değerlendirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 15.00'de İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşenerile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 23 Haziran'da yenilenmesine karar verdiği İstanbul seçimine ilişkin yol haritasının konuşulduğu öğrenildi.

Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener basın mensuplarına açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın İstanbul seçiminin tümünün iptal istemini reddetmesine ilişkin, "Zaten farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendini reddeden bir kurum. Sandık aynı sandık secmenler aynı seçmen. YSK, 'kabul ediyorum bu zarflardan çıkan oyları ama birini kabul etmiyorum İstanbul büyükşehir belediye oylarını.' Bunu kabul etmiyorum diyor niçin? Hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar biz İstanbul'da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun vicdanına güveniyorum. Dolayısıyla İmamoğlu sadece CHP'nin değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır" dedi.

Kaynak: iha