Mete Sözmez / Habererk / Muğla

Yeniden İlçe Başkanlığına aday olan Yıldız’ın, Mürsel Alban ve İl Başkanlığı’nın adaylıktan çekilmesi yönünde baskı yaptığı ancak adaylıktan çekilmediği, bu yüzden adaylığının önüne geçilmek için disipline sevk edildiği ve savunmasının istendiği iddia ediliyor.

CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından, Köyceğiz İlçe Başkanı Hayal Yıldız’ın disipline verildiği öğrenildi. CHP İl Yönetimi tarafından Köyceğiz İlçe Başkanı’nın partinin üyeliklerini geç bildirdiği ve ilçe yönetim kurulunu zamanında toplamadığı için disiplin kuruluna sevk edildiği ve savunmasının istendiği belirtiliyor.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMEDİ DİYE Mİ?

Bilindiği gibi kongre süreci başlayan CHP’de Hayal Yıldız yeniden Köyceğiz İlçe Başkanlığına aday olmuştu. Yıldız’ın yanı sıra eski ilçe başkanı ve Belediye Başkan Adayı Hüseyin Erol’un da İlçe Başkanlığına aday olacağı belirtiliyordu. 

İddiaya göre CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın, Köyceğiz’de Hüseyin Erol’u desteklediği, il başkanına bu konuda baskı yaptığı belirtiliyor.

İl Başkanlığı tarafından yapılacak kongrede de mevcut ilçe başkanı Hayal Yıldız’ın yeniden aday olmaması ve Hüseyin Erol lehine adaylıktan çekilmesi yönünde baskı yapıldığı ancak Yıldız’ın bunu kabul etmeyerek aday olacağını söylediği, İl Başkanlığı’nın da yeniden aday olmasının önüne geçmek için ilçe başkanını disipline sevk ettiği iddia ediliyor.

CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hayal Yıldız

Editör: TE Bilişim