Kaftancıoğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajında, "Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım. İl yönetimindeki arkadaşlarımın ve örgütümüzün yoğun baskısıyla, partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul’a olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme devam ediyorum" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu görevinden istifa etti. Kaftancıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Daima pusulam olan CHP örgütüm, sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl Başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım" dedi.

Kaftancıoğlu neden istifa etti? İşte gerekçeler!

İstanbul ilçe belediyeleri için adaylıkların belirlendiği CHP Parti Meclisi toplantısı sürerken partinin İstanbul İl Başkanlığı’ndan istifa haberi geldi. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadan paylaştığı mesaj ile istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberinin ardından CHP PM toplantısına ara verildiği ve CHP Genel Baskanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu’nu aradığı öğrenildi.

Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyadan istifa mesajı paylaşmasının perde arkasına ise Halk TV ulaştı.

CHP parti yönetimi ve İl Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre; Canan Kaftancıoğlu’nun istifa gerekçesinin arkasında 2 ismin aday yapılmasına karşı olması ve kadın adayların azlığına tepki göstermesi var.

İşte Kaftancıoğlu’nun itirazları:

1-Ataşehir Belediyesi’ne Battal İlgezdi ve Bakırköy Belediyesi’ne Bülent Kerimoğlu’nun yeniden tercih edilmesine karşı çıktı.

2-İstanbul ilçe belediyelerinde kadın adaylara eşit oranda yer verilmesini istediği biliniyordu. Parti Meclisi’ne sunulan listede kadın adayların eksikliğine tepki gösterdi.

3-Şişli ilçesinde Muammer Keskin’in aday yapılmasını önermişti. Keskin de PM’ye sunulan listede yer almadı.

Öte yandan; Kaftancıoğlu’nun, sosyal medya mesajını takiben henüz resmi bir istifa dilekçesini sunmadığı öğrenildi.

CHP İSTANBUL: CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN YAPTIĞI İSTİFA AÇIKLAMASI DOĞRUDUR

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun şahsi Twitter hesabından yaptığı istifa açıklaması doğrudur. Şu an için başka bir açıklama yapılmayacaktır” denildi.

CAN COŞKUN /Halk TV

Kaynak: iha