Karakoç, istifa gerekçesi olarak İYİ Parti ile yapılan ittifak sonucu Felahiye'nin İYİ Parti'ye verilmesi olduğunu dile getirmişti.

Kayseri'nin Felahiye ilçesinde partisinden istifa eden CHP belediye başkan adayı Kerim Karakoç, aynı ilçede Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) aday olduğunu bildirdi.

Karakoç, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Kasım 2018'de CHP genel merkezi tarafından Felahiye Belediye başkan adayı olarak isminin açıklandığını ancak İYİ Parti ve CHP arasındaki ittifak görüşmeleri sonucu ilçenin İYİ Parti'ye verildiğini belirtti.

'İTTİFAK' İSTİFA GETİRMİŞTİ

Bu gelişmeler sonucunda CHP'den ve belediye başkan adaylığından önceki gün istifa ettiğini ifade eden Karakoç, şunları kaydetti:

"Bundan hemen hemen altı ay kadar önce, Türkiye genelinde ilk İlçe Belediye Başkanlığı ismi açıklanan nadir şanslı insanlardan birisi olmam hasebiyle, o gün bu gündür bir belediye başkanıymışçasına ilçemin bütün dertleri kederleri acısı tatlısı ağlaması gülmesiyle hemhal olmuş gecemi gündüzüme katmışımdır.

Geceler günleri günler ayları kovalaya gelirken bir gün şahsi isteğim olmadığı gibi bu süreç içerisinde yapılan bütün maddi manevi harcamaları belge karşılı şahsi fedakârlığım içerisinde olmuştur. Bizzat, güzel Türkiye’mizin, ana muhalefet partisinin genel başkanı tarafından adaylığım açıklanmış olmasına rağmen, şehrimizde ki ama muhalefet partisinin yöneticilerinin şahsi çıkarları anlaşılan o dur ki genel merkezin aldığı karardan önce gelmiş, hiçbir sebep neden ve problem gösterilmeksizin malum partiden istifam istenmiştir.

Teşviki mesai arkadaşlarım, dostlarım, fikirlerine inandığım büyüklerim ve naçizane kendimin de istişareleri sonucu vakit kaybetmeden istenilen istifayı bizzat sunmuş bulunmaktayım.

Bu demek değildir ki yolun sonu. Doğduğum, büyüğüm kekik kokulu memleketim olan Felâhiye’mizin, sevdalısı olduğum topraklarının, çeşme başından içtiğim suyunun, yalınayak yollarında yürümekten zevk aldığım Felâhiye’mizin, bundan sonra da elbet sahiplenicisi, takipçisi, fedakârlıktan kaçmayan bir neferi olmaktan geri durmayacağım. Değerli dostlar, içinizden birisi bana bir soru sorsa dese ki : ‘Güzel ülkemizde, memleket sevdalısı, gönüllerin fedaisi, milleti için kendini feda etmiş bir lider kimdir? ‘ Hiç beklemen vereceğim cevap: Cennet mekân, Reis, Muhsin Yazıcıoğlu olacaktır. Dedim ya, yolun sonu değil. Esastan şimdi yolun başlangıcındayız.

Memleket sevdamı, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurucu başkan olduğu Büyük Birlik Partimizin çatısı altında devam ettirmek isteyişime, evvela parti il yönetiminin ve genel merkezin de tamam demesi üzerine, Büyük Birlik Partisinde Felâhiye Belediye Başkan adayı alarak devam etme kararı almış bulunmaktayız.

Diyor ya lider ; ‘ Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur. Ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır. ‘ sözünün vuku bulduğu, Vatan hissiyatıyla yoğrulmuş büyük birlik partisi mensubu, ülkücülerin içerisinde olmaktan büyük onur, gurur, şeref duydum.

Allah, Ya Bismillah, diyor kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene…"

Editör: TE Bilişim