Kılıçdaroğlu, “Alper bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu'na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş dolayısıyla bakacağız" ifadesini kullanması üzerine gözler bir anda Alper Taş'ın kim olduğuna çevrildi.

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalar yapmış ve "HDP’nin barajı aşması gerek" demişti.

Taş " Demirtaş niye içeride? Bu siyasi bir karar. Demirtaş’ın özgür bir kampanya yürütememesi veya HDP’li vekillerin içeride tutuluyor olması antidemokratik süreci derinleştiriyor. AKP’ye oy vermemek, tek adam rejimine ‘Hayır’ demek lazım. Bu anlamda HDP’nin de barajı aşması gerek. İkinci turda mutlaka sol, demokrat bir adayın Erdoğan’ın karşısına çıkması lazım. Boykot çağrısı çok apolitik bir durumdur. Solda böyle bir tutum varsa, bundan vazgeçilsin. " demişti.

Öte yandan sosyal medya hesaplarında bolca HDP propagandası gözlerden kaçmadı.

24 Haziran seçim döneminde HDP İstanbul Milletvekili adayı Oya Ersoy ve Erkan Baş, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ı ziyaret etmişti.

Görüşmenin ardından destek isteyen adaylara cevap veren Taş “Verdik gitti” dedi.

Görüşmenin ardından Oya Ersoy, sosyal medyadan görüşmenin bir fotoğrafını paylaşarak “ÖDP’li dostlarımızı ziyaret ettik. HDP’ye bol bol oy istedik :)))” demişti.

Ersoy’un bu paylaşımını retweetleyen Taş “Verdik gitti” cevabını vermişti.

Alper Taş kimdir?

Alper Taş 1967 yılında  Rize'nin Pazar ilçesinin Subaşı köyünde doğdu.

Pazar İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.

Öğrencilik yıllarında çeşitli siyasi faaliyetler içerisinde yer aldı.

Bunun yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı.

21 haziran 2009'da yapılan ÖDP 6. olağan kongresinde genel başkanlık makamına getirildi.

Öte yandan İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 

Editör: TE Bilişim