CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından “Helin Bölek'in ölüm orucundayken yaşamını yitirmesinin üzüntüsü içindeyiz. Gün, ölüm orucunu sürdüren Mustafa Koçak ve İbrahim Gökçek'i yaşatmak için harekete geçme günüdür. Talepler yerine getirilmeli, toprağa yeni bir canın düşmesi engellenmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

 İçişleri Bakan Süleyman Soylu Twitter hesabından Özgür Özel’e şu sözlerle cevap verdi:

“Hastaneye kaldırıldığı halde DHKP-C’nin talimatıyla tedavisini engelleyerek hastaneden çıkartıp ölüme yatıran sizin milletvekilleriniz. Ölümü kutsallaştırıp DHKP-C’nin değirmenine ölü taşıyan da sizsiniz @eczozgurozel
Gerçek yüzünüz bir kere daha görüldü, örgüt yalakaları.”
demişti.

ÖZGÜR ÖZEL MECLİSTE CEVAP VERDİ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Mecliste yaptığı konuşmada  İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun iddiasına cevap verdi.

Özel şu açıklamayı yaptı “Süleyman Soylu'nun bir yalanı daha ortaya çıktı! Milletvekilimiz Ali Şeker, Helin Bölek hayatını kaybetmesin diye ölüm orucunu bırakması tavsiyesinde bulunuyor, gayret ediyor. Soylu iftira atmaktadır, ifadeleri özre muhtaçtır! Helin'i DHKP/C ve Soylu müştereken öldürmüşlerdir!”

Öte yandan yaptığı konuşma sırasında sesinin titremesi gözlerden kaçmazken Soylu’ya sert sözlerle yüklendi 

Özel “O Süleyman, soyadıyla namütenasip bir şekilde çıkıyor ve bize diyor ki, siz onun tedavi edilmesine engel oldunuz. Biz onun üniversite hastanesine alınmasına için mücadele ettik. CHP, DHKP-C ve Soylu’dan farklı olarak ölümü değil yaşamı kutsar. Aklını başına al hadsiz Süleyman, DHKP-C ve senin aranda gencecik bir kadın öldü. Yenileri de ölebilir. Bu yalanı kınıyoruz.” dedi.


 

Editör: TE Bilişim