Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması halinde “Millet İttifakı”nın çöküp dağılacağını, meydanın kendilerine kalacağını umuyorlar!" ifadelerine yer verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yakmasına dikkat çeken Rahmi Turan, Kılıçdaroğlu'nun tuzağa düşmediğini söyledi. Turan'ın dikkat çeken ifadeleri: AKP'liler Meclis'te adeta tempo tutarak bağırdılar: “Aday ol! Aday ol!” CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasını istiyorlardı. AKP'lilerin kendisini gaza getirmek için laf atmaları üzerine Kılıçdaroğlu: “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?” dedi.

"YEŞİL IŞIK YAKTI"

Haydaa… AKP ve MHP'lilerde bir sevinç, bir sevinç… “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yaktı!” diye neredeyse göbek atacaklardı. Küçük ortak Bahçeli de o kadar memnun oldu ki, hiç gülmeyen yüzünde ilk defa bir sevinç parıltısı belirdi: “Tamam, zillet ittifakının adayını öğrenmiş olduk!” dedi. Bahçeli Bey, “Millet İttifakı”na “Zillet ittifakı” diyerek CHP ile İYİ Parti'yi küçülttüğünü zannediyor!

"MEYDANIN KENDİLERİNE KALACAĞINI UMUYORLAR"

AKP ve MHP, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday olmasını neden böyle iştah ve hevesle istiyor? Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması halinde “Millet İttifakı”nın çöküp dağılacağını, meydanın kendilerine kalacağını umuyorlar! Ucuz hesaplar bunlar! Kemal Kılıçdaroğlu, en az onlar kadar akıllı ve en az onlar kadar (hatta onlardan daha fazla) devlet deneyimine sahip, düzgün ve dürüst bir siyaset adamıdır. Onların küçük oyunlarına gelmez, öyle basit tuzaklara düşmez!

"MEVCUT SİSTEMDE DEMOKRASİ YOK"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmaz! Çünkü onun "TEK ADAM” olmak gibi bir derdi yok. O, ülkeye gerçek demokrasiyi yerleştirecek “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem”in gelmesini savunuyor, bu konuda ilkeli ve kararlı davranıyor. Mevcut sistemde demokrasi yok, güçler ayrılığı prensibi yok, her şey TEK ADAM'a bağlı… Dünyada, başka hiçbir ülkede uygulanmayan “Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ülkeyi bugün yaşadığımız ağır ekonomik ve siyasi sorunların içine sürükledi!

Editör: TE Bilişim