Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturmalara değinen Kılıçdaroğlu, “Soruşturmanın yasal dayanağı yok” açıklamasını yaptı.

“İŞİNİ KAYBEDECEK HERKESİN YANINDAYIZ”

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Çünkü, CHP'li belediyeler, siyasi iktidarın yapamadıklarını çok kısa bir süre içinde, vatandaşlarımıza güven vererek yapmaya başladı. Seçimlerden önce de sürekli, ‘CHP'li belediye başkan adaylarını seçerseniz, yoksul vatandaşlarımıza yapılan yardımı kesecekler' diyordu.  CHP'li belediye başkanlarımız, bırakın yardımı kesmesini, yardımları daha da artırdı. Aşını, işini kaybeden herkesin yanındayız. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘yardımı kesecekler' sözlerini CHP'li başkanlar yerle bir, tuzla-buz etti." ifadesini kullandı. 

“ERDOĞAN’IN EZBERİNİ BOZDU”

Kılıçdaroğlu, "Üstelik biz bu yardımları asla parti ayrımı olmadan ulaştırıyoruz. Bu durum, Erdoğan'ın ezberini bozdu. İşte bu yüzden, CHP'li belediyelerin yardım yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Getirdikleri bu yasağın alt yapısı yok. Bağış toplanmasını önleyerek açıkça suç işliyorlar." diye konuştu. 

“OLACAK ŞEY DEĞİL”

Kılıçdaroğlu, "Daha da acı olan bir durumu daha anlatayım: Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Antalya – Muratpaşa Belediyesi'nin aşevlerini kapattılar. İhtiyaç sahiplerine her zaman sıcak yemek veriyorlardı. Şimdi, CHP'li belediyelere bağış yapılmasını engelliyorlar. Yıllardır yemek veren belediyeleri parasız bırakıp belediye yardımlarının önünü kesip hizmet veremez hale getirmek istiyorlar. Ekmek dağıtana soruşturma açıyorlar. Olacak şey değil" görüşünü savundu. 

Editör: TE Bilişim