Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde yarışacak her adayı açıkladıktan sonra iç karışıklık yaşıyor. Bunun son örneği de İstanbul Maltepe'de görüldü.

Adayları belirlemek için tam yetki alan Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı tekrar aday gösterdi. CHP Maltepe İlçe Örgütü ise Kılıç'ın adaylığına tepki gösterdi. İlçedeki bir grup partili istifa ederken, başka bir grup isre bugün İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşe başladı. Grup, yürüyüşten önce ise basın açıklaması yaparak zehir zemberek ifadeler kullandı.

"SERVETİNİN AÇIKLAYAMAYANLAR KABUL EDİLEMEZ"

Basın açıklamasında dikkat çeken kısımlardan biri "Kendilerinin ve ailelerinin servetini açıklayamayanlar aday yapılabiliyorsa bunu kabul etmemiz mümkün değildir."ifadesi yer aldı. Hatırlanacağı üzere CHP'li Ali Kılıç partililer tarafından kendisi ve aile üyelerine haksız kazanç sağlayrak mal mülk edinmekle suçlanıyor.

"ADAYLIK KISTASI HEMŞEHRİLİK OLAMAZ"

Partililerin tepki gösterdiği bir diğer nokta ise aday belirlemeden kullanılan kıstaslar oldu. Açıklamada bu kısım  "İstanbul'un başarılı, namuslu belediye başkanları değiştirilirken, sıkıntılı olanların tekrar aday yapılması bizleri derin bir kuşkuya düşürmüştür. Belediye başkanlıkları hemşehri, eş, dost, ekip arkadaşı, manevi oğlu gibi altı boş, lümpen davranışlar ile belirlenemez." ifadeleriyle yer aldı.

CHP'li Maltepe Belediye Başkanı ve Adayı Ali Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemşehrisi iki isimde Tuncelili.

ALİ KILIÇ'A TEPKİ GÖSTEREN CHP'LİLER, MHP'Lİ AHMET BAYKAN'A OY VERECEK

Maltepe'de yapılan anketlerde Ali Kılıç'a tepki gösteren CHP'lilerin MHP'den Cumhur ittifakı Adayı olan Ahmet Baykan'a oy verecekleri bildirildi.

Bilindiği gibi Baykan 1994-2004 Maltepe Belediye Başkan yardımcılığı, 2004-14 Maltepe Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü, 2014-18 Maltepe Belediyesi Müfettiş olarak görev yapmıştı.

Maltepe Belediye Başkanlığına MHP'den Cumhur ittifakı Adayı olan Ahmet Baykan, MASK Yöneticileri ve Yerel Medya Temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Maltepe Belediye Başkanlığına MHP'den Cumhur ittifakı Adayı olan Ahmet Baykan, Maltepe sahilindeki Tesadüf Cafe'de düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı.

Ahmet Baykan, toplantıda spora vereceği katkıları ve Maltepe'ye yapacağı hizmetleri anlattı. “Maltepe'ye yapacağım hizmetlerle bölgemizi yaşanabilir sorunsuz modern bir kent haline getireceğim, benim başkanlığımda adam sendecilik ve adam kayırma kesinlikle olmaz. İşini layıkıyla dürüstçe yapacak kadrolarımla göreve talibim" dedi. Kahvaltıyı düzenleyen MASK Başkanı Behram Kaçar'a kulüp temsilcilerine ve yerel medya temsilcilerine teşekkür etti. 

 

Editör: TE Bilişim