İşte Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden satır başları:

İstanbul korunması gereken bir kenttir. İstanbul Türkiye’nin dinamosu olan bir kenttir. Ekonominin kültürün sporun can damarı. İstanbul’u yönetmek için bilgi birikim ve deneyime ihtiyacımız var.

Çalışanların zamanlarının büyük kısmının trafikte geçiriyor. Bu tablonun değişmesi lazım. İstanbul aynı zamanda tarihi doğası kültürü yağmalanan bir kent bunu düzeltmemiz lazım. Bu tarihi bir görevdir. Fatih yağmalayın diye almadı. İstanbul’u betona dönüştürün diye almadı. İstanbul’u yönetmek sıradan bir olay değil.

İstanbul eğer 3 imparatorluğunun başkentliğini yaptıysa en köklü dünyadaki ender kentlerden biridir. Karar alırken bu tarihsel kültürü göz önünde tutmak gerekir. Yönetecek kişinin kavga değil bütün kenti kucaklaması lazım. Ekrem İmamoğlu böyle bir yapıya sahip mi. Evet. Örnek Beylikdüzü yedi rengi orada tutan arkadaşımız:. İstanbul’u seven arkadaşımız. İstanbul için yapacağımızı çok şey var. Para var mı? Kesinlikle var.

Kul hakkı yemezseniz İstanbul’un sermayesi gücü vardır. Bunu Ekrem İmamoğlu arkadaşımızı büyük bir yetkinlikle yerine getirecektir. Üreteceksiniz ve istihdam yaratacaksınız. Örnek mi istiyorsunuz. Beylikdüzü… Belediyecilik üretmek ve istihdam yaratmak demektir. İlla fabrika kurmak değil… binlerce evladımızı işim yok diye ortalıkta gezmeyecek.

İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ

Saygıdeğer genel başkanım, kıymetli misafirler çok değerli İstanbullular bu güzel buluşmamıza hoş geldiniz. Bizi ekranları başından izleyen tüm İstanbullulara sevgilerimi ve saygılarımı yolluyorum.

Bugün tarihi bir gün. Bugün hep birlikte tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuğun sonunda bu güzel şehir için zafere ulaşacağız. Kazanan İstanbul olacaktır. Beni bu onurlu göreve layık gören tüm CHP'lilere çok değerli başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Benzer şekilde bana büyük destek olan çok kıymetli aileme ve eksiksiz büyük ailem Beylikdüzü'ne çok teşekkür ediyorum.

EKREM İMAMOĞLU: "İSTANBUL, İRADESİ BAGLI YÖNETİCİLER TARAFINDAN YÖNETİLEMEZ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu konuştu.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Buradan bu salondan bizi ekranların başından izleyen tüm İstanbullulara sevgilerimi saygılarımı yolluyorum. Bugün tarihi bir gün. Burada hep birlikte tarihi yolculuğa çıkıyoruz. Bu güzel şehir İstanbul için zafere ulaşacağız. Kazanan İstanbul ve tüm hemşirelerimize olacaktır.

İstanbul 16 milyona yaklasan nüfusuyla dünyanın en kalabalık 15. kenti. Gayrisafi Milli Hasılamızın neredeyse dörtte birini, ülkede toplanan vergilerin yüzde kırkını üretiyor. İstanbul, Türkiye ekonomisinin motor gücü. İstanbul durursa, Türkiye durur. Bu şehre kimi metropol diyor, kimi mega kent… Ama İstanbul bunların hiçbiri değil.

İstanbul bir kentsel bölge. Tek odaklı değil, çok odaklı bir kentsel bölge… Bir havza… Avrupa’daki pek çok ülkeden büyük… İstanbul tek basına bağımsız bir ülke olsaydı, dünyanın ilk 25-30 büyük ekonomisi arasında yerini alırdı.

Bu yüzden, İstanbul Ankara’dan yönetilemez; yönetilemiyor! İstanbul, iradesi bağlı yöneticiler tarafından yönetilemez; yönetilemiyor!

İstanbul eski model yöneticiler tarafından yönetilemez; yönetilemiyor! İstanbul günü birlik yönetilemez, yönetilemiyor!

Bu şehir ancak, genç, dinamik, yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir. Ben İstanbul’u yeniden küresel iddia sahibi bir marka kent haline getirmek için adayım. İstanbulluların mutlu ve özgür olmaları için adayım."

Editör: TE Bilişim