Kurultay için toplanan imanın yetersiz olmasının ardından tartışmalar devam ederken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu yeni MYK'yı belirledi.

CHP’de beklenen MYK revizyonu gerçekleşti.

Yeni MYK'da, mevcut yöneticilerden Haluk Koç, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Öztürk Yılmaz'ın yer almaması dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. CHP’de yeni Parti Sözcüsü Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcılığını da yürütecek olan Faik Öztrak oldu.

İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu getirildi. Bu görevi yürüten Haluk Koç, yeni MYK’da yer almadı.

Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ise İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı oldu.

Yeni MYK’da “Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri” Genel Başkan Yardımcılığı da oluşturuldu. Bu göreve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal getirildi.

Kılıçdaroğlu, 17 olan genel başkan yardımcısı sayısını yeni A takımında 18’e çıkardı. Böylece yeni MYK 18 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreter olmak üzere 19 kişiden oluştu.

Kılıçdaroğlu’nun atadığı bu MYK, 22-23 Mayıs 2010 tarihinde genel başkanlığa ilk kez seçildiği 33. Olağan Kurultay’dan bu yana çalışacağı 10’uncu yönetim kurulu olacak.

“Ar-Ge Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Fethi Açıkel, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Tuncay Özkan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Onursal Adıgüzel, Dış ilişkiler Ünal Çeviköz, Doğa Hakları Gülizar Biçer Karaca, Eğitim Politikaları Yıldırım Kaya, Ekonomi Politikaları ve Parti sözcüsü Faik Öztrak, Gençlik Politikaları Yunus Emre, Halkla İlişkiler Gamze Akkuş İlgezdi, Hukuk Politikaları Muharrem Erkek, İdari ve Mali İşler Bülent Kuşoğlu, İnsan Hakları Gökçe Gökçen, İşçi Sendikaları Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri Veli Ağbaba, İşveren Sendikaları Kuruluşları Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalar Aykut Erdoğdu, Kadın Politikaları Lale Karabıyık, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri Oğuz Kaan Salıcı, Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri Orhan Sarıbal, Yerel Yönetim Politikaları Seyit Torun, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi.”

İşte CHP'nin yeni MYK'sı:

Kaynak: iha