Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sokağa çıkma yasağının ilan edilişi ve İçişleri Bakanı’nın açıklamasını eleştirdi.

Özgür Özel şu ifadelerle Soylu'ya yanıt verdi:

"TEK ADAM YÖNETİMİNİN..."

“İki günlük sokağa çıkma yasağı doğru bir karar ama iki günün bir sonuç vermesi mümkün değil. Yine de güzel havada teması kesmek için doğru bir karar ama çok acemice, çok kötü, çok hazırlıksız, çok ‘Ben bildim, oldu’ şeklinde uygulandığı için perişan olduk, dünyaya da rezil olduk. Kırk sekiz saatten korktuğumuz bulaşı kırk sekiz dakikada yaptık. Maskesiz yığınlar koşturdu, o koşanlara da hiç kusur bulmuyoruz. Evde iki günlük stoku yoksa, o insanları anlamak gerekiyor. Boşu boşuna kimse kendi hayatını tehlikeye atıp da kendini sokağa, markete atmaz. Ya evde süt alacağı bir çocuğu, ya yaşlısı, bir şeyi vardır, ondan dolayı gider.

Tabii, Süleyman Soylu’nun bu konudaki kötü yönetimi özellikle Adalet ve Kalkınma Partisinin -kuş olarak pelikan türünü sevenlerin önderlik ettiği- kendi içlerinde de ciddi bir eleştiri bombardımanına tabi tutuldu. Ama bir yandan da herkes biliyor ki Bilim Kurulu bunu ne zamandır söylüyor  ‘şahsı bilir kurulu’na kabul ettiremiyorlar. Yani meselenin kendisinde bir ortak akıl yerine tek adam yönetiminin odakta olduğu belli"

“SARAYIN TEPESİNE SİYASİ PARATONER OLARAK ATAMIŞ”

"Süleyman Soylu bugün gazeteleri açtığımızda gördük ki kendisini sarayın tepesine siyasi paratoner olarak atamış; bütün tepkileri toplayacak, oradan topraklayacak, saray eleştiriden kurtulacak, Süleyman’ın da canını nasılsa saray kurtaracak çünkü Süleyman Soylu’ya gensoru veremiyoruz. Bu iş, böyle bir durum olunca gensoru olmaz mı? Çıkıp kendi anlatsın, sonra da güvenoyunu tazelesin ama şahsı bilir. ‘Şahsı bilir’ sisteminde o şahsını koruyor ‘Bütün sorumluluk bende.’ ‘Ben saçmaladım.’ ‘Hakaretleri dahi kabul ediyorum.’ ‘Çok haklılar.’ Aman tek adam rejimine kimse bir şey demesin. Meselenin kendisi tek adam rejimidir. Bunu tarih önünde not ediyoruz. Süleyman Soylu’ya da hak ettiği gensoruyu milletimizin vicdanında veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim