Mete Sönmez / Habererk / Muğla

CHP Genel Merkezi açıklayamadığı bu anketin ardından Muğla’ya yönelik sessizliğini koruyor.

CHP Genel Merkezi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde anket yaptırıldığı iddia edilmişti. O anket ortaya çıktı. CHP Genel Merkez’inin yaptırdığı anket de, Bağımsız Aday Behçet Saatcı yüzde 37,8 oy oranıyla açık ara ilk sırada yer alıyor. Ankette Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Osman Gürün’ün yüzde 29.8, Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Nil Hıdır’in ise yüzde 14,5 oy oranına sahip olduğu görülüyor. 

SEÇMEN, BAŞKANLIĞA SAATCI’YI YAKIŞTIRIYOR
CHP Genel Merkezi’nin İpsos Araştırma Şirketi’ne yaptırdığı belirtilen ancak kamuoyuna açıklanmayan son ankete göre, araştırma şirketinin seçmen eğilimleri raporundaki ifadeleri Bağımsız Aday Behçet Saatcı’yı işaret ediyor.  
Anketin sonuç bölümündeki seçmen eğiliminde şu ifadelere yer verildi; “Muğla seçmenleri başkanlığa en çok Behçet Saatcı’ya yakıştırıyor. Saatcı tüm seçmen gruplarında %5’in üzerinde bir skor alıyor. MHP’lilerde 7.21 ile en yüksek skoru alırken, İYİP’lilerde ise 6.33 puan alıyor. Osman Gürün ise CHP’lilerde sadece yüksek: 6.85. HDP’lilerde 6.02. Diğer tüm seçmen gruplarında 5’in altıda skorlanıyor.”
Saatcı’nın her kesimden gördüğü destek anket raporuna şöyle yansıdı; “Aday isimleri sorulduğunda, Behçet Saatcı’ya ilgi yüksek. Behçet Saatcı, her parti seçmeninden oy alıyor. MHP ve İYİ Parti seçmenlerinin %55’i Saatcı’ya oy vereceğini söylüyor. %11’lik bir kesim kararsız. HDP seçmeninde kararsız oranı oldukça yüksek. Muğla’da parti olarak sorulduğunda CHP önde olmasına rağmen Saatcı’ya oy atacağım diyenlerin oranı Osman Gürün’den daha yüksek. Osman Gürün onun yaklaşık %8 gerisinde kalıyor. Behçet Saatcı AKP’den de hatırı sayılır oranda oy alıyor. Osman Gürün sadece kendini sosyal demokrat olarak görenlerde ilk sırada geliyor. Diğer tüm kimlik kategorilerinde Behçet Saatcı önde. Muğlalı dindarların dahi AKP adayını desteklemiyor olmaları dikkat çekici.”

GENEL MERKEZ TOPU GÜRÜN VE MİLLETVEKİLLERİNE ATTI
Anketin ardından CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Osman Gürün, genel merkeze davet edilmiş, görüşmelerden birkaç gün sonra HDP, Muğla başta olmak üzere CHP’nin riskli göründüğü bölgelerde belediye başkan adaylarını geri çekmişti. Anket sonuçlarına göre atılan bu adımların ardından, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan Muğla itirafı gelmişti. “Adeta bastırdılar” diyen Torun, Muğla ve ilçelerinde CHP-İyi Parti ittifakını, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Muğla milletvekillerinin engellediğini belirtmişti. Başkan Osman Gürün de, daha sonra katıldığı bir televizyon programında CHP – İyi Parti ittifakının tabanda da sağlanamadığını açıklamak zorunda kalmıştı. 
 

Editör: TE Bilişim