CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'e konuştu.

Cuma günü sokağa çıkma yasağının ilan ediliş şekli ve ardından yansıyan görüntülere ilişkin Adıgüzel, şu açıklamaları yaptı:

“Bu belirtildiği gibi 14 gün sonra değil, 7 gün sonra çıkacak ortaya. Çünkü ortalama kuluçka süresi 5.5, 6 gün dolayısıyla bir gün de sonradan açıklandığını düşünürsek vakaların bunun bir hafta sonra şekilleneceğini söylemek isterim. Daha doğrusu bir haftadan itibaren sayılara yansır bu. 14 gün sonrayı hedeflerseniz yanlış yapmış olursunuz."

“BUNU DA ZAMANA YAYIP BU ARADA FAZLA BİR VAKA ÇIKMIŞ GÖSTERMEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKLARDIR”

"İkincisi ne kadar insanın birbiriyle temas ettiğini ne kadar çok yakınlaşma olduğunu tespit etmek mümkün değil. Bu ancak rakamlarla ortaya konacak bir şey. Fakat bu rakamları da sırf bu sürecin tabii bir Bakan’ın istifasına kadar giden süreçle ortaya çıkmasından dolayı da nasıl ki bugüne kadar bilgi karartması yapıyorlarsa bunu da zamana yayıp bu arada fazla bir vaka çıkmış göstermemek için ellerinden geleni yapacaklardır."

“GÜNLÜK VAKANIN ARTIŞI İTİBARIYLA İTALYA’NIN ÖNÜNDEYİZ”

"Sağlık sistemimizin hekimler açısından söylüyorum iyi olduğu aşikar. Tedavinin iyi yapılması farklı bir şey, ancak vaka sayılarındaki yüksekliğe baktığınız zaman biz şu anda günlük vakanın artışı itibarıyla İtalya’nın önündeyiz."

“AÇIKLANAN ÖLÜM ORANLARI DA ZATEN NORMALDEN ÜÇTE BİRİ”

"Bizim aldığımız önlemler salgına yakalanan hastalığa yakalanan insanların sayısını azaltmıyor ve açıklanan ölüm oranları da zaten normalden üçte biri olduğu için onu net bir şekilde söyleyeyim çünkü sadece testi pozitif olanları söylüyorlar, test negatif olanları söylemiyorlar."

“ÖLÜM ORANLARI DA YÜZDE 2’LERDE DEĞİL, YÜZDE 5-6’LARDA”

Halbuki Dünya Sağlık Örgütü testi negatif de olsa pozitif de olsa Covid-19 teşhisi koyduğunuz herkesi alın diyor. Ama burada alınmadığı için sayılar düşük gözüküyor. O yüzden ölüm oranları da yüzde 2’lerde değil, yüzde 5-6’larda olduğunu düşünerek hareket etmek lazım. (Ölüm oranını) 2.5 ile çarpabilirsiniz.”

Editör: TE Bilişim