MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim sisteminin değişmesi ve milletvekili transferi ile ilgili yaptığı açıklamaların, Ali Babacan'ın kurduğu Deva Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin seçime girememesi için yaptığı şeklinde değerlendirdi.

AKP'den gelen ilk yorumlar da erken seçim olasılığını güçlendirdi. Ancak AKP Genel Başkanı ve Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile erken seçimin gündemde olmadığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim tartışmaları ile ilgili son olarak "Türkiye'yi erken seçime sürükleme propagandasına kulak asılmayacak. Seçimler 2023 Haziran'da yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş erken seçim koşullarının oluştuğunu ve bir an önce erken seçime gidilmesi gerektiğini savundu.

Yurttaş TV son yerel seçimlerde CHP'nin kalesi olarak bilinen Bakırköy'de erken seçim hakkında yurttaşlara görüşünü sordu.

Yurttaş TV'nin Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yaptığı erken seçim anketinde CHP'ye oy vereceğini söyleyen yurttaşların çoğunlukta olduğu görüldü.

CHP'ye oy vereceğini söyleyen yurttaşların önemli bölümü ülkenin gidişatından kaygılı.

Ankete katılan bir kadın "Acele ediyorlar. Ekonomi bozuk. Acele eden kaybeder. Çünkü işsizlik var. Burası Bakırköy. Burada tabi ki CHP olur" dedi.

Ankete katılan bir işçi ise "Gariban için çivi çakmadılar. 47 seneden beri Bakırköy'lüyüm böyle bir işsizlik görmedim. Ben çoluk, çocuk büyüttüm. Çalışıyordum. Evde güle oynaya yiyorduk, içiyorduk ama şu an ümitsizim" dedi.

"ERDOĞAN SON PADİŞAH" DİYEN AKP SEÇMENİNİ HİZMET ANLAŞIYI

"Gelecek seçimlerde tercihim yine 'Reis' olur" diyen bir AKP seçmeni düşüncelerini şöyle ifade etti:

"Başka alternatif yok ki... Dünyaya hükmediyor adam. Tayyip Erdoğan bir padişah. Ben onun için canımı veririm. Ben MHP'liyim. Adam kimsenin özel hayatına karışmıyor. İçkiyi bile kaldırmadı. Genelevleri bile kapatmadı. Bu adam hizmetten başka hiçbir şey düşünmüyor. Hizmet abi. Hizmet, hizmet, hizmet..."

Editör: TE Bilişim