Cumhur İttifakı Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin'in 2013 yılında Ülkücülere  "Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, değersiz kimseler topluluğu, ayaktakımı, sürü." anlamına gelen 'Güruh' nitelendirmesi yaptığı ortaya çıktı.

2013 yılında sözde 'Çözüm Süreci' adı altında başlatılan ihanet sürecinin 30 nisan 2013 tarihinde Pendik'teki toplantısı dönemin PESİAD başkanı Ahmet Cin tarafından düzenlendi.
Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki bu toplantı orada bulunan,Ülkücüler ve MHP'liler tarafından "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" "Ne Mutlu Türküm Diyene!" "Türkiye Türk'tür Türk Kalacak" sloganları eşliğinde protesto edildi.İçeride ve dışarıda büyük olaylar çıkmıştı.Olaylara Tomalar,coplar ve biber gazları ile müdahale edildi.MHP yönetici Dr. Şükrü Aydın dövülmüş ve burnu kırılmıştı.

AK Parti'li Belediye Başkanı Kenan Şahin olaylar esnasında protestocuları edepsizlikle suçlamıştı

Bu protestocuları attığı twitter mesajında şimdiki AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin tarafından 'Güruh' yani ( Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, değersiz kimseler topluluğu, ayaktakımı, sürü.) olarak nitelendirmişti.

MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI YÜKSEL CEBE'DEN AÇIKLAMA

"Pendik’te en az %60 oy hedeflerinin olduğunu belirten Cebe: “Sahada AK Parti ve MHP teşkilatlarımız beraber çalışacağız. Diğer adayların kim olduğunun bizim için bir önemi yok. Bizim adayımız Ahmet Cin’dir. AK Parti Teşkilatına bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 
Belediye Başkan Adayı Cin ise “Birlikte çalışarak oy potansiyelini koruyup artırmamız gerekiyor. Ortak programlarda sık sık bir araya geleceğiz.” şeklinde konuştu. 

Güruh kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından bakın nasıl açıklanıyor.

Editör: TE Bilişim