Cumhur İttifakı içinde arka plana atıldıklarını öne süren MHP’liler, adaylarının tanıtım görsellerinde, Üç Hilal ambleminin yer almamasına tepki gösterdiler. 

MHP'liler, Balıkesir adaylarının tanıtım görsellerinde, Üç Hilal ambleminin yer almamasına tepki gösterdiler. Tanıtım görsellerinde AKP’nin logosu olan ampul yer alırken, MHP’nin logosu Üç Hilal’in bulunmaması dikkat çekti. 

Afişlerde MHP logosu olmaması sonrası partililer,  “İttifak içinde üvey evlat muamelesi görüyoruz. Üç Hilali çok gördüler” yorumları yaptı. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il ve ilçe başkanı adaylarını açıklarken, MHP'nin adayları için "Cumhur İttifakı'nın adayları" dediği halde diğer adaylara "AKP adayımız" demesi, MHP'lileri şaşırtmış ve tepkilere neden olmuştu. 

AK Parti, ittifak kapsamında Ayvalık, Edremit ve Balya ilçelerini MHP’ye bıraktı.

Ayvalık’ta Dr. Nazmi Başaran, Edremit’te Tuncay Kılıç ve Balya için de mevcut Belediye Başkanı Osman Kılıç aday gösterildi.

AKP kanadının başkan adaylarının tanıtım görsellerinde AKP’nin logosu belirgin şekilde kullanılırken, MHP’li başkan adaylarının görsellerinde MHP’nin üç hilalli logosunun kullanılmadığı görülüyor. 

Editör: TE Bilişim