Cumhurbaşkanı Erdoğan sendikaların büyük tepkisini çeken yeni kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Her işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta görevimizdir. Nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bu konuda da aynı anlayışla hareket edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda son günlerde gündemin en çok konuşulan konularından olan yeni kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında da değerlendirmeler yaptı.

Hükümetin Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adını verdiği sistemde üzerinde durulan bir formüle göre çalışanların kıdem tazminatının üçte biri bir fona aktarılacak ve 60 yaşından sonra bu fondaki para peyder pey çalışana geri ödenecek.

Evlilik konut alımı gibi istisnai durumlarda fondaki paranın yüzde 10’u gibi kısıtlı bir miktar vatandaşa verilecek.

Konu ile ilgili bakanlıklar daha önce sendikalar ile görüşerek yoklama yapmıştı. Sendikaların konuya şiddetle karşı çıkması üzerinde konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da taşındı. Beştepe’de gerçekleştirilen toplantıda Erdoğan tarafların hazırlıklarını gözden geçirmesi çağrısını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı bugün yaptığı kıdem tazminatı değerlendirmesinde, “Her işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta görevimizdir. Nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bu konuda da aynı anlayışla hareket edeceğiz. Amacımız işçilerimizin kıdem tazminatı haklarını birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim