Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail Başbakanını Netanyahu’nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Bunlar yasal olarak yaptığı bir şey yok. 48’de bu yana yaptıkları her şey yasa dışıdır. BM kararlarına aykırıdır. Kesinlikle Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır” diye konuştu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İstanbul'da seçim sonuçlarına yapılan itirazlar ile ilgili "Neredeyse bütünü usulsüz" diyerek "Örgütlü bazı eylemlere yapıldığını tespit ettik" dedi.

"SEÇİMİ KAZANDIM HAVASINA GİRMESİNE GEREK YOK"

"Geçmişte ve dünyada bunların örnekleri var. 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok." açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müraacat edilmesi gerken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK'dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da yapılan sonuçlara itiraz ile ilgili yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için böyle bir yola başvuruluyor. Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK'dır. Biz bu bilgilerle TV tespitleri var. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bütün tespitlerle nerede nasıl yolsuzluklar yapılmış boş arazilerde tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle... Bütün bunlarla beraber adımı atacağız. Geçmişte ve dünyada bunların örnekleri var. 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müraacat edilmesi gerken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK'dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz.

Örgütlü müdahale içinde savcılıklara duyurular var. Savcılıklar bunun da gereğini yapacaktır. Sandıkta hırsızlıklar var. YSK'ya gidiş sandıktaki örgütlü müdahale yönelik. Her iki kanaldan bu iş yürütülecektir."

İstanbul'a asılan "Teşekkürler İstanbul" pankartlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "yasalara uygun olduğu sürece bir sakıncası yoktur. Aynı şeyi Bay Kemal de adayıyla birlikte İstanbul'un her yerine asabilir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: iha