İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu toplantıya tepki göstererek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün 1 Nisan şakası gibi AKP il başkanları toplantısı yapmıştır. Zor günlerden geçtiğimiz bu zamanda ulusumuzun yanında, devletimizin hizmetinde olduğumuzu her zaman belirttik ve yine deklere ediyoruz.” dedi.

Hocaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, açıklaması şöyle sürdürdü “Lakin Cumhurbaşkanlığı makamı adı altında AKP il başkanları ile yapılan ve birçok TV kanalı tarafından canlı verilen toplantı Sayın Cumhurbaşkanın, şehirleri AKP il başkanları tarafından yönettiğinin ülkeye deklere edilmesidir. İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı olarak bu durumu kabul etmediğimi, bu ülkede yaşayan, birlik ve beraberliğini savunan herkese bildiririm”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NELER SÖYLEDİ?

AKP il başkanlarına video konferansla seslenen Erdoğan, "Kampanya içinde kampanyaya gerek yok. Belediyeler devlet içinde devlet olmaya çalışmamalı" dedi.

“SIKI BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİYORUZ”

Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, “Gerek şahsım gerek ilgili bakanlarımız gelişmeleri, alınan tedbirleri, milletimizden beklentilerimizi kamuoyuyla paylaşıyor. Kurumlarımız uygulamaları sıkı bir şekilde takip ediyor. İhmaller ve ihlaller karşısında gereğini yapıyor. Amacımız ülkemizin bu sıkıntılı dönemi en kısa sürede, en az kayıpla geride bırakmasını temin etmektir” dedi.

“EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

* Bu süreçte en büyük avantajımız sağlık altyapımız ve hastalığa erken önlem almamızdır. Gerek şahsım, gerek ilgili bakanlarımız alınan tedbirleri ve beklentileri kamuoyu ile paylaşıyor. İhmaller ve ihlaller için gereken yapılıyor. Bu süreci en az sürede, en az kayıpla tamamlamak istiyoruz. Tespit edilen aksaklıklar ve eksikler yetkili mercilere bildirilmeli ve önlem alınmalı.

HERKES EVİNDE KALIRSA SIKI TEDBİRLERE GEREK KALMAZ

* Şu sıkıntılı süreç boyunca milletimizin evden çıkmamasını rica ediyorum. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ile hayata geçirdiğimiz tedbirleri en üst seviyeye çıkarmalıyız. Herkes evinde kalır, gönüllü karantinaya uyarsa daha sıkı tedbirlere gerek kalmaz. Aksi halde tedbirler daha da artırılır.

* Eğitimi uzaktan eğitimle yürütmeye çalışıyoruz. Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modeline geçtik. Tüm kesimlere yönelik çok ciddi takviye ve erteleme programları açıkladık.

* Kampanya içinde kampanyaya gerek yok. Belediyeler devlet içinde devlet olmaya çalışmamalı.

MUHALEFETİN AĞZINDAN ÇIKANI DUYMASI LAZIM

* Birçok spekülasyonlar yapılıyor. Devletin dilencilik yapmaya başladığı gibi çirkin sözler kullanılıyor. Devletimiz şu an İçişleri’miz ile attığımız, yaptığımız yatırımlar rakamlarla ifade edilmez. Muhalefetin ağzından çıkanı kulağı duyması lazım.

* Düne kadar şehir hastanelerini eleştirenler, şimdilerde ise şehir hastanelerinin sayılarını tartışıyor. Neden sayısı az diyor. Biz hamdolsun, şehir hastanelerimizin açılışlarını hızlandırdık.

VAKTİ GELDİĞİNDE ATILIM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

* Özellikle maske üretiminde okullarımızdan, Milli Savunma Bakanlığı’na kadar yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hem dost ülkelere yardımcı oluyor, hem ihtiyacımızı karşılıyoruz. Sektördekileri tebrik ediyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında vatan savunması yapan kahramanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.

* Ülkemiz son 7 yılda nice saldırıya göğüs gerdi, nice belayı defetti. Bu belayı da inşallah atlatacağız. Bugün sabredeceğiz. Vakti geldiğinde atılım gerçekleştireceğiz.


 

Editör: TE Bilişim