Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Karar TV'de Sedat Peker'in iddialarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerini de hatırlatan Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı milletten koptu. Cumhurbaşkanı bizim inandığımız temel değerleri yerle bir etti. Dolayısıyla burada bir sadakat eksikliği varsa, bir ihanet söz konusuysa tamamıyla bu Sayın Cumhurbaşkanı'nın bizim değerlerimize ihanetidir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu'nun bu gece görevden alınabileceğini iddia etti.

"AK PARTİ BUGÜN BUNLARI TEMSİL EDİYOR MU?"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz dedik ki: Yolsuzluk yapmayın, yolsuzluklara karşı savaş ilan edin. Mescid-i Aksa en çok Hz. Ömer'le anılır. Peki, Hz. Ömer'in ahlakı var mı sizde diye sorduk. Hz. Ömer'in ahlakıyla ahlaklanın dedik, şeffaf olun dedik, kamu malını özel işlerinizde kullanamayın dedik. Kendinizle halk arasında eşitlikçi davranın dedik. Mescid-i Aksa'yı temsil eden değerler adalettir, insan onuruna saygıdır ve çok kültürlülüktür.

Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler hep yan yana yaşadı. Selahaddin Eyyubi'nin onurudur. Peki, Erdoğan bunları temsil ediyor mu? AK Parti bugün bunları temsil ediyor mu? Cumhurbaşkanı'na soralım. Hz. Ömer'in Mescid-i Aksa'ya giderken, Kudüs'ün fethi esnasındaki adalet anlayışına sahip misiniz? Siz yanınızdakilerle kendinizi eşit görüyor musunuz?"

"MUHAFAZAKARLARIN ARINMAYA İHTİYACI VAR"

“Benim dediğim vatandır, benim dediğim dindir' dediğiniz zaman Sedat Peker de kendisine bir rol biçiyor. Herkes vatanı savunmak için kendisine rol biçiyor" diyen Davutoğlu, milliyetçi ve muhafazakar çevrelerin arınmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bugün milliyetçi-muhafazakar kesimin çok ciddi bir arınmaya ihtiyacı var. Özgürlükçü bir din anlayışı ile bütün o yıpranmış değerleri inşa etmemiz lazım. Bu sadece siyasi bir sorun değil, bu bilimsel, entelektüel ve bir aydın sorunudur. Vatan ve din kavramlarını kendisi etrafında yorumlayanlar en çok da vatan ve din kavramlarına zarar veriyor. Bizim burada özgürlükçü bir çizgiyi tutturmamız lazım."

Editör: TE Bilişim