Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 42'de Gündem Özel Programı’na konuk oldu.

Davutoğlu, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin millete ve demokrasiye bir tuzak olduğunu ifade ederek, 2016 yılında Erdoğan’a, “Bu sistemi sizin için getirmiyorlar, bir dönem sizi yapacaklar ama daha sonra 28 Şubatçı bir zihniyeti getirecekler, bu gücü onlara kullandıracaklar, yapmayın” diye uyarıda bulunduğunu söyledi.

Bakanların yanına komiserler konulduğunu belirten Davutoğlu, bakan yardımcılarının bakana karşı Cumhurbaşkanı'nın komiseri gibi davrandığını ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"ERDOĞAN'I CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ KONUSUNDA UYARDIM"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi teklifi geldiğinde Aralık 2016'da Sayın Erdoğan'a giderek "Bu sistemi sizin için getirmiyorlar, bir dönem sizi yapacaklar ama daha sonra 28 Şubatçı bir zihniyeti getirecekler, bu gücü onlara kullandıracaklar, yapmayın" dedim.

Siz nasıl bütün gücü elinizde topluyorsunuz ve bir dönem sonra bu gücü 28 Şubatçı bir zihniyet aldığında nasıl bir yıkım yapacak göremiyor musunuz?" dedim. Ama meğer o zaten perde gerisinden 28 Şubatçılarla anlaşmış. Şimdi fark ediyorum.

Meğer Perinçek'le anlaşmış, meğer Bahçeli'nin bütün diktelerini kabul etmiş. Meğer Mehmet Ağar'la, eski Türkiye'nin aktörleriyle yeni ilişkilere girmiş ve kulvarı değiştirmiş. Biz yolumuzu değiştirmedik, Sayın Erdoğan değiştirdi yolunu.

"SİYASETE OYUNU BOZMAK İÇİN GİRDİM"

Şu anda siyasete tekrar girdiysem bu oyunu bozmak için girdim. Erdoğan'ı kullanarak Türkiye'yi tekrar bir dikta ve 28 Şubatçı zihniyete teslim etmemeleri için girdim. Bir alternatif olsun ve siyasi denklem değişsin diye girdim.

Erdoğan bir altın tepsi içinde 28 Şubat'çılara, 28 Şubat'ta yapamadıkları her şeyi yapabilmeleri için bir sistem sunuyor.

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ BİR TUZAK"

"Nedir bu Perinçek sevdanız?" diye bir sorsunlar Erdoğan'a. Beştepe içinde kaç tane TKP mensubu, Perinçekçi unsur olduğunu biliyor musunuz? Danışmanların bir listesini çıkarın bakalım. Bu danışmanlar arasında seçim yapılsa AK Parti'ye yüzde 20 oy çıkmaz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi böyle bir şey. Demokrasiye tuzak, millete tuzak. Bunu anlatamadık Sayın Erdoğan'a.

Editör: TE Bilişim