Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Esnafa verilen destek devede kulak bile değil"

"Esnafa verilen destek devede kulak bile değil. Anadolu'da insanlar kan ağlıyor. Olağanüstü bir fakirleşme var. Küstahça 'Türkiye'de yoksulluk yok', 'Kuru ekmek buluyorlarsa aç değiller' diyorlar. Devlet kendisi tasarruf yaparsa sonra halka dönüp 'şuna da katlanalım' deme şansı olur. Müteahhit ödemelerinde hiç gecikme yapılmadı fakat dar gelirli kesimlerin ödemeleri hep ertelendi ve krediye dönüştürüldü. Bu baştan itibaren yanlış. Sağlık, eğitim ve tarım dışındaki kamu harcamaları durdurulmalıydı. Müteahhitlere yapılan ödemeler revize edilmeliydi. İsraftan vazgeçilmeliydi. Kendi lükslerinden, israflarından, şatafatlarından tek bir milim geri adım atmadılar ama halktan para toplama yoluna kadar gittiler. Gelecek nesiller borçlandırıldı. Şimdi yapılması gereken önce müteahhitlerle anlaşmaların revize edilmesi, ardından da bütünüyle gözden geçirilmesi."

"Erdoğan mı, Davutoğlu mu değişti?"

"Erdoğan'a çok söyledim. Benim aleyhimde imzalar ilk toplandığında 'Yapmayın, bu partiyi siz kurdunuz ama partiyi kurumsallaştırmama izin vermezseniz bu parti bitecek' dedim."

"İnsanı insan yapan ilkelerde değişim yaşamadım. Recep Tayyip Erdoğan ise her şeyiyle değişti. Keçiören'de bir mahalle arasında oturan ve saygı gören bir Başbakan'dan Beştepe ve Türkiye'deki bütün saraylara sığmayan bir Cumhurbaşkanı'na geçiş, olumsuz bir değişimdir. Yolsuzluklarla mücadele için açık ve şeffaf ihale döneminden, Türkiye'deki bütün ihaleleri gizli ortakların da bulunduğu şirketlere veren değişim, negatif bir değişimdir. Yasaklar konusunda şiir okudu diye hapiste yatmasından dolayı özgürlükçü görünen bir siyasetçiden, en yakın zamanda bile kendisiyle birlikte olan insanları bile hain, terörist gören birine değişim kötü bir değişimdir. Türkiye 22. yüzyıla hazırlanması gereken yerde, 20. yüzyılın son çeyreğine geri döndü."

Editör: TE Bilişim