Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kemal Öztürk ile ‘Zor Sorular’ programının konuğu oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirerek, “Bu süreçte avantaj değil, dezavantaj olduğunu gördük” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Parti kongremizi Ağustos-Eylül gibi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yaz aylarını bütün arkadaşlarımızla tam bir seferberlik halinde çalışarak geçireceğiz.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin avantaj değil dezavantaj olduğunu gördük. Tek merkezden kolay yönetilebilecek bir krizdi. Maske gibi basit bir meselede bütün devlet mekanizmaları harekete geçmişken başarılı olunamadı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’NUN İSTİFA SÜRECİ

Soylu’nun istifa sürecini, devlet geleneğindeki en ciddi sapma olarak görüyorum. Devlet nizamında istifa önce istifanın arz edileceği makama sunulur. Onu halka sunmak başka anlamlara gelir, devlet adabına uymaz. Devlet güç gösterme, restleşme makamı değildir.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDAKİ PİSTLERİN KIRILMASI

İsraftır, Atatürk Havalimanı’ndaki pistleri neden kırıyorsunuz? İhtiyaç varsa bile orada hazır binalar var. O inşaatın hangi ihale usulüyle kime verildiği açıklanmadıkça şüphe uyandırır. Oradan zorda olan bir inşaat şirketine takviye mi yapılıyor?

İNFAZ YASASI

2 sene önce Sayın Erdoğan grup toplantısında “Kişilere verilen cezaları devlet affedemez” dedi, bütün grup alkışladı. Bugün infaz yasası adı altında örtülü bir af getirdiler. Bundan rüşvetçiler, çeteler, organize suçlar çıktı, düşünce suçluları kaldı.

DARBE İDDİALARI

Devleti yönetenlerin görevi halka güven hissi vermektir. Darbe söylentisine nasıl izin verirsiniz? Kim darbe senaryoları üzerinden bir kampanya yürütürse memlekete en büyük zararı verir.

Her kesime açık bir partiyiz. Hiçbir mahalleyi diğerine kapalı görmüyoruz, hiçbir yeri de birinin tapulu malı görmüyoruz. Daha dinamik bir siyaset olacak, göreceksiniz Kimse hiçbir oyu kendine kemikleşmiş addetmesin. Yeni nesil bu kemikleşmiş tavırlarla gelmiyor.

Editör: TE Bilişim