Karşılama konvoyunun çok kalabalık olması dikkatlerden kaçmadı.

Davutoğlu’nu şehrin 100 kilometre dışında çok sayıda araçlık bir konvoy karşıladı. Açılış töreninde konuşan Davutoğlu, "İdlib'de 34 askerimiz şehit olduktan sonra 'Beni aramadı' diye muhalefet liderlerini şikayet eden Sayın Cumhurbaşkanı, bizim telefonumuza çıkmadı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan olası bir erken seçimde seçimlere girme yeterliliği kazanmak için tedbirli davranan Gelecek Partisi'nin 40'ın üzerindeki ilde teşkilatlanmasını tamamladığı öğrenildi.

“CUMHURBAŞKANI BİZİM TELEFONUMUZA ÇIKMADI”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya İl Başkanlığı açılış töreninde konuştu. İdlib'deki saldırının ardından Erdoğan'ı aradığını belirten Davutoğlu "İdlib'de 34 askerimiz şehit olduktan sonra 'Beni aramadı' diye muhalefet liderlerini şikayet eden Sayın Cumhurbaşkanı, bizim telefonumuza çıkmadı" dedi ve ekledi: "Bizi dışlayanlar, bize medya ambargosu uygulayanlar bilsinler ki; hak neredeyse biz orada olacağız, doğruyu söyleyeceğiz."

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Böyle güzel bir faaliyeti hazırlayan tüm psikolojik baskılara rağmen hazırlıkları tamamlayan, bu güzel binayı bizlere armağan eden kıymetli kardeşim Hasan Bey'e teşekkür ediyorum.

İstanbul İl Başkanlığını açarken cemre havaya, Ankara İl Başkanlığı'nı açarken suya, şimdi Konya İl Başkanlığı'nı açarken cemre Anadolu'nun bağrına düştü. Çok zor günler geçirdik ama Konya’yı hep arkamızda gördük. Konya bizim için bir sığınak. Rahmetli Erbakan hoca da her yerden dışlandığında Konya'ya gelmişti.

"HAK NEREDEYSE BİZ ORADA OLACAĞIZ"

Şimdi bizi dışlayanlar, bize medya ambargosu uygulayanlar bilsinler ki hak neredeyse biz orada olacağız, doğruyu söyleyeceğiz. Hiç kimseye kızmayacağız, biz Anadolu’ya muhabbet tohumları ekmeye geleceğiz.

Biz hiçbir Konyalıya küsmeyeceğiz, hiçbir vatandaşımıza küsmeyeceğiz. Biliyorum üzgünsünüz. Daha düne kadar sayın Başbakanım diyenler bize çok farklı davranıyor. Ama üzülmeyin, kim ne derse desin biz kem söz söylemeyeceğiz. Bütün bunlar geçer.

"YUNUS EMRE GİBİ DAVRANACAKSINIZ"

Ben biliyorum ki her bir Konyalının yüreğinde bize karşı muhabbet vardır. Önemli olan sizlerin ne düşündüğüdür, sizlerin şahitliğidir. Bize bu şahitlik yeter. Önümüzdeki günlerde her türlü muamele ile karşılaşabilirsiniz. Hep muhabbet diyeceksiniz, biz bu topraklara sevgiyle geldik diyeceksiniz. Biz kavga için değil sevgi için geldik diyen Yunus Emre gibi davranacaksınız.

"BİZİM DAVAMIZ MAKAM MEVKİ DAVASI DEĞİLDİR"

Neden Gelecek Partisi'ni kurma ihtiyacı hissettik. Ben ve arkadaşlarım hep devlet için çalıştık. Gün geldi, anayasal kriz çıkmasın diye Başbakanlık makamını bırakmak için bir an bile tereddüt etmedik. Bizim davamız makam mevki davası değildir. İnandıklarımızı söyleme davasıdır. Biz yanlış olan her şeyi söyledik, elimizden geleni yaptık. Aksine sesimizi kısmak için ellerinden geleni yaptılar."

Davutoğlu, Konya’nın yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Suriye ve İdlib için bütün büyük ülkeler ile görüşülmesi gerektiğini kaydeden Davutoğlu, "Bu mesele salt Türkiye’nin omuzlaması gereken bir kriz olmaktan çıkarılmalı. Yoksa biz her hâlükârda Rusya ile karşı karşıya gelip yeni kayıplarla karşılaşabiliriz. Derhal BM (Birleşmiş Milletler) ile çalışma yürütmek lazım. Tüm bu alt yapıyı kalıcı bir barış düzeni çerçevesinde ele alınmalı" dedi.

“Suriye’de kalıcı olmayan her türlü düzen Türkiye’nin aleyhine işler” diyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada Rusya’ya çok açık şunu söylemek lazım ‘Esad’ı kalıcı bir düzene ikna edebilecek misiniz?’ Kalıcı düzen konuşulmadan yapılacak her anlaşma Türkiye’nin aleyhine işler"

"TÜRKİYE CİDDİ BİR MEVZİ KAZANDI AMA ERTESİ GÜN TABLO TERSİNE DÖNDÜ"

"İdlib’in iç düzenini sağlayacak bir sınır kopması yaşanmaması bir siyasi strateji olmalı" diyen Davutoğlu, gözlem noktasının M4 karayolu noktasına çekildiği için mültecilerin daha çok sıkışacağı uyarısıyaparken, Rusya ilet net görüşülmesi gerektiğini ifade etti.

"28 Şubat günü silahlı kuvvetlerimiz olağanüstü bir başarı sağladı. Serakib geri alındı" diiyen Davutoğlu, "Rejim unsurları güneye itildi ve ikinci hatta büyük zararlar verildi. Türkiye ciddi bir mevzi kazandı ama ertesi gün tablo tersine döndü" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim