Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun ekonomiye ilişkin AKP ile MHP’nin birbirlerini suçlayacakları bir dönem yaşanacağını ifade etti.

Davutoğlu, Bahçeli'nin en büyük şansının sokağa çıkmaması olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, Elif Çakır ve Taha Akyol ile Gündem Özel programının konuğu oldu.

“SORUŞTURMAYI GENİŞLETSİNLER”

10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısını değerlendiren Davutoğlu, “Madem kriz aşıldı, niye resepsiyona bugün büyükelçileri çağırmadınız? Madem kahramanlıkla başarı elde ettiniz, niye?” sorularını yöneltti.

“Çünkü onlar da biliyor ki büyükelçilerden geri adım gibi bir şey yok” diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

Daha mahkeme sürerken Erdoğan hem Rahip Brunson'u, hem Deniz Yücel'i suçlu ilan etti, şimdi de Osman Kavala'yı "Sorosçulukla" suçlu ilan ediyor. Peki önceki iki örnekte suçlu ilan ettiğin kişileri neden serbest bıraktın? Yarın Kavala'yı bırakmayacağın ne malum? Soros ile ilişki suç ise Beştepe'de Soros ile geçmişte yakın ilişkisi olan kaç danışman var? Bunu bir araştırsınlar, soruşturmayı genişletsinler. Varacakları yer, Pelikan çetesinin unsurlarına kadar gider Soros.

“Gelecek dönemin iktidarında mutlaka biz olacağız”

Davutoğlu, “Gelecek dönemin iktidarında mutlaka biz olacağız” ifadesine yer vererek, “Bunun nasıl ve ne yöntemle olacağını zaman gösterecek” diye konuştu.

“Bu kış çok zor geçecek”

Ekonomiye ilişkin de değerlendirmede bulunan Gelecek Partisi lideri, “Millet İttifakı'ndan daha çok Cumhur İttifakı kırılgandır ve bu kırılganlık artacak. İki tane kürek mahkumu kaderlerini birbirine bağladılar, denize düşmemek için şimdilik duruyorlar orada. Ama bu ekonomi göstergeleri bize şunu söylüyor, bu kış çok zor geçecek” diye konuştu.

Davutoğlu şunları kaydetti:

Bu enflasyon-faiz-kur denklemi devam ederse ki edeceği anlaşılıyor, ben enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 30'lara tırmanacağını, üretici enflasyonunun da yüzde 100'lere doğru tırmanabileceğini düşünüyorum. Öyle bir hal alır ki bu ekonomi, ‘Suçlu kim’ sorusu sorulduğunda suçlayacak 5 tane market de kalmayınca ‘MHP mi AK Parti mi?’ diyecekler. Tabii ki MHP ‘Ben iktidarda değilim, sorumlu onlar’ diyecek. AK Partililer de ‘öyleyse niye onların sözü geçiyor’ diyecek.

Gelecek Partisi lideri, “Bahçeli'nin en büyük şansı sokağa çıkmamasıdır” diyerek, “Sokağa çıkmadığı için o feryadı duymuyor, o baskıyı görmüyor. Ama MHP yönetimi hissediyor bunu. Halk feryad edip ‘Siz berabersiniz’ dediğinde ne diyecekler?” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim