Ankara’da konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye, organize bir yağma çetesinin elinde rehindir” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Ankara il kongresinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük buhranıyla karşı karşıyadır" diyen Uysal, ülkenin organize bir yağma çetesinin elinde rehin olduğunu dile getirdi.

Uysal, konuşmasında "Türkiye, organize bir yağma çetesinin elinde rehindir. Türkiye’de, Türk tarihinin gördüğü, Anadolu’nun Moğol istilasında gördüğü en büyük yağma hareketiyle karşı karşıyayız. Milli güvenliği tehdit eder hale gelmiş bu yolsuzluk ve usulsüzlüklerle milyonlarca insanımızı yoksulluğa mahkum edeceksiniz, bir de elinizi kolunuzu sallaya sallaya hesap vermeden yürüyerek gideceksiniz… Ne kadar günahkar varsa hepsi eninde sonunda hesap verecek." dedi.

Gültekin Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

"Üzülerek ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük buhranıyla karşı karşıyadır.

‘Devleti ele geçireceğiz’ diyerek çıkılan bu yolda ortaya konulan dönüşüm programlarıyla beraber devletin kurumları, derinliği yok edilmiştir.

Bir kişinin şahsında, ‘Türkiye, meydan okumalarla karşı karşıyadır’ denilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında bir keyfi rejim inşa ettiniz.

İşte bu keyfi rejimin tabii çıktısı, 10 milyona yakın genç işsizlik tanımı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının işsiz kalmasıdır.

Türkiye’de, Türk tarihinin gördüğü, Anadolu’nun Moğol istilasında gördüğü en büyük yağma hareketiyle karşı karşıyayız.

İşte bu yanlışları yapanlara, birileri istiyor ki gülücük saçalım. Gülücük saçacak falan değiliz.

Milli güvenliği tehdit eder hale gelmiş bu yolsuzluk ve usulsüzlüklerle milyonlarca insanımızı yoksulluğa mahkum edeceksiniz, bir de elinizi kolunuzu sallaya sallaya hesap vermeden yürüyerek gideceksiniz…

Ne kadar günahkar varsa hepsi eninde sonunda hesap verecek.

Biz, kiminle yaparız yapmayız ona bir şey demeyeceğim ama ittifak yapacağımızın ölçüsü şudur:

Memleketi soyanla ittifak yapmayacağız, kul hakkı yiyenle ittifak yapmayacağız, pudra şekeri içenle ittifak yapmayacağız, memleketi ‘illet, zillet, PKK’lı, FETÖ’cü’ diye bölenle ittifak yapmayacağız.

Demokrat Parti’yi ‘HDP ile iş birliği yaptı’ diye suçlayıp Dicle Belediye Başkanı’na AK Parti rozeti takanla ittifak yapmayacağız.

Biz Türkiye ile, Türk milleti ile ittifak yapacağız."

Editör: TE Bilişim