Domuz gribi olduğu iddia edilen Deniz Baykal ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında Baykal'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve merak edilen bir şeyin olmadığını kısa zaman dilimi içerisinde de hastaneden taburcu edileceğini söyledi.

Deniz Baykal'ın domuz gribine yakalandığı iddiaları son günlerde basını oldukça meşgul etmişti. Bu konuda merak edilenleri gideren Koca, Baykal'ın domuz gribi olduğu iddialarını reddederek basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Koca, Çin'de yayılan koronavirüs salgını hakkında da bazı bilgiler vererek vatandaşları da uyarmayı ihmal etmedi. CHP'nin eski genel başkanlarından biri olan Baykal'ın sağlık durumuna da değinen Koca, ciddi bir durumun söz konusu olmadığını sadece basit bir şekilde solunum enfeksiyonu yaşadığını ve hastaneden kısa zamanda taburcu edileceğini ifade etti.

Şüpheliyi Ülkesine Gönderdik

Koronavirüs salgının dünyanın bazı ülkelerinde de görüldüğüne dikkati çeken Koca, henüz Türkiye'de hastalığa yakalanan kimsenin olmadığını söyleyerek paniğe gerek olmadığını doğruladı. Havaalanlarına kurulan termal cihazlar ile yolcuların tek tek kontrol edildiğini belirten Koca özellikle Çin'den gelenlerin sıkı takip ve gözlem sonrasında ülkeye alındığını işaret etti.

Çinli bir şüphelinin Süreyyapaşa'ya sevk edildikten hemen sonra gözlem altında tutularak daha sonrasında hastayı kendi ülkelerine geri gönderdiklerini belirten Koca, bu kişi ile yakın temasa geçen diğer bireyleri de taramadan geçirdiklerini ve paniğe mahal gerek olmadığına dikkati çekti.

Editör: TE Bilişim