Avrupa Parlamentosu esnasında Türk bayrağını yırtan Yunan vekil hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara'dan Yunan vekile yönelik oldukça sert tepkiler gelirken sosyal medyada da Türk vatandaşlar yaşananlara büyük bir tepki gösterdi.

Yunan adalarındaki göçlere yönelik durumun konuşulduğu esnada Yunan Altın Şafak Partisi'nin eski milletvekili olan Yannis Lagos kürsüye çıkınca şok sahneler yaşandı. Daha öncesinde de birçok kez ırkçı hareketlerde bulunduğu belirlenen ve bu sebepten dolayı yargılanan ülkemizin çoğu sefer kendilerine göçmen göndererek suçlu olduğunu söyledi.

Sert Tepki

Lagos sonrasında daha da ileri giderek cebinden çıkarttığı Türk bayrağını herkesin gözü önünde yırttı. Bu çirkin provokasyon sonrasında açıklamalarda bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, ırkçı Yunan'ın bir an olsun haddini bilmesi gerektiğinden bahsetti. Devlet Bahçeli de yaşananları skandal olarak nitelerken Yunan vekil için hem siyasi hem de cezai tedbirlerin uygulanması gerekliliğini hatırlattı.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de bu hareketin ırkçılık olduğunu ve saygısızlıkla sonuçlanan bu olayın cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamasında yaşananları sert bir dille kınarken Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, vekil Lagos hakkında yaptırım sürecinin başlatıldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim