Ve deprem araştırma önergesi bir kez daha AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi. Meclis'te genel kurulda yapılan son görüşmelerde deprem konusu için komisyon kurulması teklifine AK Parti ve MHP bir kez daha retoyu verince sosyal medyada vatandaşlar büyük bir tepki gösterdi.

Meclis'e sunulan deprem araştırma komisyonu önergesine bir kez daha ret oyu geldi. Elazığ'da son olarak gerçekleşen 6,5 büyüklüğündeki depremin geniş bir alanı etkilediği ifade edilirken ülkemizin bu konuda çok büyük bir risk taşıdığının üzerinde duruldu. 17 Ağustos depreminden sonra çıkarılan vergilerle 65 milyar liranın üzerinde bir rakamın toplandığına işaret edilirken bu paraların nereye gittiği merak konusu oldu.

Komisyon Reddedildi

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker daha öncesinde partisinin depremler konusunda önerge verdiklerini ancak bu iki grubun bunları reddederek sessiz kaldığını belirtti. Türk halkına karşı bunun bir borç olduğunu ifade eden Şeker, AK Parti ve MHP'nin bundan kaçamayacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise bu ret konusunun teknik bir ifade olduğunu ve şu an Meclis'te hali hazırda çok fazla komisyon kurulduğunu ihtiyaç olması durumunda bu durumu tekrardan değerlendirebileceklerini belirtti. Depremin alkışa konu olacak bir tutum içerisinde yürütülemeyeceğini ifade eden Turan, bu tarz siyasi polemiklerin bir meseleden ibaret olamayacağını belirtince CHP'li En Altay'da bunun bir kaçma konusu olacağını irdeledi.

Editör: TE Bilişim