Türkiye'de erken seçimin olup olmayacağına dair tartışmalar sürerken Cumhur İttifakı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Erken seçim söylemi ayıplı bir tuzaktır, kirli bir tertiptir, dibi uçurum olan bir tezgâhtır. Bu tuzağa düşecek, bu tertibe kanacak, bu tezgaha gelecek aklı başında hiç kimse yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin kesin ve net olarak seçimlerin 2023'te yapılacağını söylemesine karşın AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi aynı görüşte değil. 

Bu yıl kesinlikle erken seçim olmayacağını ifade eden Selvi, "Ama seçimler 2023’e kalır mı, ondan emin değilim" dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"CHP’nin bazı yöneticileri takım elbise ve akşam yemeğine iddiaya girse de bu yıl erken seçim yok. Hem AK Parti ve MHP’de böyle bir çalışma yok, hem de Anayasa’nın 67. maddesine göre seçimlere 1 yıl kala seçim yasasında yapılan değişiklikler geçerli olmuyor.

AK Parti ve MHP’nin milletvekili transferini önleyecek, seçim barajını düşürecek değişiklikleri en erken ekim ayından sonra yasalaşacağı için erken seçimin o tarihten itibaren 1 yıl içinde yapılması mümkün olmayacak. Ama seçimler 2023’e kalır mı, ondan emin değilim."

Editör: TE Bilişim