MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına itirazları değerlendirdi. Bahçeli, “Her seçimde olduğu gibi rakamlar, sayım sırasındaki farklılıklar her siyasi partiye, her adaya göre itirazlar yapılmaktadır. Bu itirazlar demokratik bir haktır, yapılması gerekir” dedi. Bahçeli, İstanbul’da ise bir kargaşa yaşandığını söyledi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları;

Seçimlerden sonra rakamlar sayım sırasındaki farklılıklar. Her siyasi partiye göre itirazlar yapılmaktadır. Bu itirazlar demokratik bir haktır. Bu itirazları en kısa sürece neticelendirerek Türkiye'yi normalleştirmek gerekir. Uluslararası gözlemcilerin yakından takip etmiş olduğu İstanbul'da bir kargaşa yaşanmaktadır.

29 bin oy farkı olduğu ortaya konulmuştur, bu farkta önemli değişiklikler oldu. Bu sürecin içerisinde işi kargaşaya aceleciliğe seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa alsın Türkiye'de İstanbul'u tartışmaya sürüklemek doğru değildir. YSK karar vermelidir. Seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar Türkiye'yi kaosa sürükleyecek duruma getiriyorsa hatalardan kurtulmanın yolu demokrasinin içerisinde aranmalıdır. Huzuru sağlamak için yeni bir seçim de düşünülebilir. Madem her konuda iddialısınız, seçimin yenilenmesi için sorununuz olmamalı.

FOX Tv muhabirine tepki: "Tabi ki İstanbul'u kastediyoruz, ama siz tilkilik yapıp Türkiye'yi soruyorsunuz."

YSK bazı ilçelerde çok sağlıklı yapıldığına dair karar vermişse onun dışındaki ilçelerde de yeniden seçim yapılabilir.

(Mansur Yavaş'ın mazbatasını alması) Sayılsal yönden mazbatayı almıştır toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Ankara'daki belediye başkanına yaklaşımım aklanmadan paklanmadan benim belediye başkanım diyemem."

Editör: TE Bilişim