Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, burada düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun “Kürt Sorunu” söylemi üzerinden hem iktidara hem de muhalefete sert sözlerle yüklendi.

Özdağ, Zafer Partisi dışında hiçbir partinin sığınmacıları gönderemeyeceğini ifade ederek, Atatürk’ün partisi olmayı reddeden, sözde Kürt sorunu diyerek Türkiye’ye yeni bölücülük nifakı eken CHP ile bizi karıştırmayın. Dolmabahçe’de PKK temsilcileriyle poz veren AKP ile de bizi karıştırmayın” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Genel Başkan Yardımcıları Serdar Öztürk, Sultan Neslihan Seven, Tuğrul Kihtir, Sevdagül Tuncer, Sedat Timur ile Genel Sekreter Yardımcıları Melda Topyay ve İsmail Türk’ün yanı sıra Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Enver Özdel, Ankara İl Başkanı Tuğba Mızrak Demirbağ’ın yer aldığı heyet, Diyarbakır gezisine Diyarbakır Havacılar Şehitliği’ni ziyaret ederek başladı.

Hava şehitlerinin kabri başında dua eden Zafer Partisi heyeti, daha sonra Diyarbakır basını ile kahvaltıda bir araya geldi.

ZAFER PARTİSİ DİYARBAKIR İL BAŞKANI GÜRKAN BAYKAL OLDU

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, “Bu Zafer Partisi olarak Diyarbakır’a ilk gelişimiz olsa da ben yıllardır Akademisyen, Milletvekili olarak çok defalar geldim. Bundan sonra Zafer Partisi olarak sık sık Diyarbakır’a geleceğiz. Zafer Partisi il başkanı olarak Gürkan Baykal’ı atadık. Kendisine Genel Merkez olarak her anlamda destek olacağız. Bu zorlu mücadelede Diyarbakır İl Başkanımız Gürkan Baykal’a hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

BU COĞRAFYAYI BÖLMEK İÇİN EMPERYALİZMLE İŞBİRLİĞİ YAPANLARIN CANI CEHENNEME

“Siz sormadan ben söyleyeyim, bugünlerde Diyarbakır bir tartışmanın içine çekilmeye çalışılıyor. 2023 seçimlerinin kampanya süreci başlamış görünüyor. Bir taraftan Ak Parti, diğer taraftan CHP, bu kampanya süreçlerinde PKK-HDP’ye şirin görünmek için garip adımlar atmaya başladılar. Biz bu adımları gülerek ve aşağılayarak izliyoruz.

Zafer Partisi olarak, Edirne’de ne söylüyorsak, Diyarbakır’da da onu söylüyoruz. Sinop’ta ne söylüyorsak, Hakkari ve Şırnak’ta da onu söylüyoruz. Türkiye bölünmez bir bütündür. Edirne’den Hakkari’ye, Iğdır’dan Muğla’ya bu aziz coğrafya üzerinde yaşayan milletin adı Türk Milleti’dir. Bunu tartışmaya açtırmayız. İstiklal Harbimiz’i kabul etmeyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kabul etmeyen ve düşmanlık eden, bu coğrafyayı bölmek, milletimizi birbirine düşürmek için fitne fesat yuvası haline gelen, emperyalizmle işbirliği yapanların canları cehenneme” diyen Özdağ, ittifakların Türk milletini kandırmak için kurulmuş bir tuzak olduğunu, her iki ittifakın da amacının emperyalizme hizmet olduğunu ifade etti.

SIĞINMACILAR GİDİNCE KİRALAR DÜŞECEK, TEMEL GIDA FİYATLARI UCUZLAYACAK

Zafer Partisi Lideri Özdağ, Türk milletinin, 8 milyonu Türkiye’de 3 Milyonu Suriye’de olmak üzere 11 milyon sığınmacıya baktığını söyleyerek, açıklamasına şöyle devam etti; “Zafer Partisi Suriyelileri Suriye’ye, Afganları Afganistan’a ve diğer tüm kaçakları ülkelerine gönderecek tek partidir. Henüz kurulalı 1 ay olmuşken, hem iktidar hem de muhalefet söylem değiştirerek, sığınmacıları biz de göndereceğiz demeye başladılar. Oysa Türk milleti biliyor ki, iktidar da sarı muhalefet de yalan söylüyor. Düne kadar Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kuracağını açıklayan CHP Genel Başkanı şimdi ben de Suriyelileri göndereceğim ama gönüllü dönmek isteyenleri diyor. Ne gönüllüsü, Zafer Partisi tüm sığınmacıları gönderecek.

8 milyon sığınmacı ülkelerine dönünce ev kiraları düşecek, temel gıda maddeleri ucuzlayacak, öğrencilerin yurt sorunları çözülecek, Suriyelilere harcanan 80 milyar dolar Türk çiftçisine, Türk sanayicisine harcanacak. Suriyeliler Türkiye’nin el frenidir. Bu freni indirmeden, hiçbir sorunu çözemezsiniz, çözeriz diyen Türk milletine yalan söylüyordur.”

Editör: TE Bilişim