Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çankaya 12. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşması esnasında Zafer Partisi'ne ve Genel Başkanı Ümit Özdağ'a hakaret içeren cümleler kullandı. Ümit Özdağ'ın politikalarını, siyasetin etiğinden uzak bir lisanla eleştiren Perinçek, konuşmasının sonunda salonu şaşırtarak Özdağ'ı tehdit etti. Sözlerini: "Bu işin başını çeken Ümit Özdağ'ı son kez uyarıyoruz. Göreceksiniz onu sindireceğiz, pıstıracağız." dedi. Bu ifadeler karşısında alkışlamakta zorlanan üyelerin şaşkınlık içinde olduğu görüldü. Ayrıca kamuoyunda bu konuşma: "Perinçek kime güveniyor?" dedirtti. 

Perinçek'in önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakına dahil olacağı siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Bunun yanında yakın çevresindekiler onun zaten bir Cumhur İttifakı yardakçısı olduğuna işaret ediyor.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, sosyal medyadan yaptığı açıklamada:

"Gençliğimizi, bu vatanı Çin’e, Rusya’ya, Amerika’ya teslim etmeye çalışanlarla mücadeleye vakfettik, bundan sonrasında da bir milim geri adım atmayacağız. Biz sokaklardayız kapı kapı Türk milletinin içindeyiz, konforlu alanlarınızdan çıkın; “Halep oradaysa arşın burada!” sözleriyle Perinçek'e meydan okudu.

Söylentiler arasında Doğu Perinçek'in yükselmekte olan Zafer Partisi ve Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kitlesine dair bir dikkat çekme çalışmasında olduğu, var.

İşte o tehdit içeren konuşma:

-

Editör: TE Bilişim