Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve ona perde arkasından destek veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Demokrat Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaların ardından DP'den flaş bir çağrı yapıldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir dönem danışmanlığını yapan Atılgan Bayar, yeni parti kuracak olan Davutoğlu ve Babacan'a 'Partimize gelin, üye olun' çağrısı yaptı.

Atılgan Bayar, "Davutoğlu’ndan sonra Babacan da kendisini eledi... DP’yi bekleyin... 1 Aralık’ı bekleyin. Gerek Davutoğlu Hareketi’nin, gerekse Gül/Babacan Hareketi’nin başarılı olamayacağı anlaşıldı. Bu hareketleri destekleyen arkadaşlar, enerjilerini heba etmemek açısından Demokrat Parti’ye üye olabilirler. Sayın Davutoğlu ve Babacan da olabilir" dedi.

Genel Başkan iddialara cevap vermişti

Gültekin Uysal, yeni parti kuracak olan isimlerin Demokrat Parti'ye katılacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Partinin yetkilileri, sözcüleri, danışmanları bellidir. Onların beyanları esastır. Yapılacak yorumlara, üretilen safsatalara inanmamak gerekir. Bu durum mümkün değil. Biz medeni ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Birkaç ay önce Babacan ile görüştük. Cenazede de karşılaştık. Bundan ibarettir. Abdullah Gül ile ise hiç görüşmedik. Hukukumuz elbette var. Yeni partilerin kendilerini konumlandırma noktası belli. İster istemez bu tarz ilişki dedikoduları olur. Böyle bir şey olsa kamuoyu ile paylaşırız" demişti.

Editör: TE Bilişim