İktidara yakınlığı ile tanınan Yeni Şafak yazarlarından İsmail Kılıçarslan son yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun annesine hakaret edince sosyal medyadan büyük tepkiler geldi. İmamoğlu bu yazı sonrasında Kılıçarslan için 'Erkek müsveddesi' ifadelerini kullanırken hukuki açıdan hakkını arayacağını söyledi.

Yeni Şafak yazarlarından İsmail Kılıçarslan son köşe yazısında Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak annesine ağır hakaretlerde bulundu. Kılıçarslan yazısında 'İmamoğlu'nda annesi kokuyor mu?' ifadelerini kullanırken kızı için de oldukça ağır ithamlarda bulundu. Kızının çalıştığı iş yerindeki müdür üzerinden itfaiyeci göndermesi yapan Kılıçarslan iyice alçalarak itfaiyecilerle bir gece düzenleme ifadelerine yer vermesi bardağı taşıran son damla oldu.

İmamoğlu'ndan Erkek Müsveddesi Göndermesi

Ekrem İmamoğlu açıklamasında, "Bugün gazetelerde yazı yazanlar bir takım siyasi beyanı olan insanlar ki özellikle siyasi beyanları olan ya da gazeteciler ki erkekler için söylüyorum erkek müsveddesi diyeceğim onlara gariz ve ağır ifadelerle bu süreci tanımlayan bu tarz insanları kınıyorum. ben anlıyorum. Bazı medya kuruluşları bazı basın kuruluşlarının canlarının yandığını biliyorum. Niye canları yanıyor. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile farklı organik ilişkilerinin üzerinden yıllarca fayda elde etmişlerdir."

"Bu manada ben o basın kuruluşlarının karın ağrılarını anlıyorum. Sıkıntılarını anlıyorum. Kullandıkları o kötü dili de kınıyorum. Utanmadan erkek müsveddesi bir insan annemin de ismini kullanarak o isim ve o kavram üzerinden sözüm ona topluma mesaj veriyor. Ne kadar ahlaksız ifadeler varsa bilsinler ki onlarda bizim takibimizde. Hem hukuki olarak hem vicdani olarak hem de ahlaki olarak." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim