Emin Şirin "Türkiye ekonomik çıkmaz içinde. Erdoğan da Berat Albayrak ile yürümeyeceğini gördü. Dolayısıyla CHP'nin de mutabık kaldığı Maliye Bakanı ile birlikte beraber yürütelim teklifi gitti. 15 gün oldu." dedi.

Emin Şirin'in açıklamasının ilgili kısmı şu şekilde;

"Bu "Türkiye ittifakı" dinlen ittifak CHP ile bir işbirliği.

CHP ve dolaylı olarak HDP ile işbirliği bunun içine İyi Parti girer veya girmez göreceğiz zaman içinde. Devlet Bahçeli de bunun farkında,  Antalya'da onun için esti gürledi, Erdoğan'a "sen kendini dev aynasında görme yüzde 32-34 desin,  buna mukabil biz 18.81 almış bir partiyiz."

Bahçeli başka bir şey daha söyledi "ittifak varsa Cumhur ittifakı var Türkiye ittifakı nereden çıktı" burada şu görülüyor, Recep Tayyip Erdoğan ekonominin berbat halde olduğunu biliyor daha 15 gün evvel isimlerde ortaya konulmak suretiyle maliye hazine CHP tarafından idare edilmesini ki IMF'ye muhtemelen gidecekler, Türkiye ekonomik bir çıkmaz içinde Berat Albayrak'ın idaresinde bu işin yürümediğini Recep Tayyip Erdoğan da görmüş durumda.

Dolayısıyla sizlerden gelebilecek bir maliye bakanı ile bunları beraberce yürütelim teklifini yaptı.

15 gün oldu bu ilişkiler kuruldu. MHP'nin fonksiyonu yok. 

MHP orada koltuk değneği  ne kurullarda var ne hükümette var hiçbir yerde yok.  Burada başka bir şey teklif ediyor sayın Erdoğan diyor ki "Maliye Bakanlığı'ndan Berat Albayrak ayrılabilir bunu istiyor. Yurt dışında gördüğümüz fotoğrafları, Berat Albayrak'ın pelikan grubu ile yaptığı faaliyetleri, pelikanın parti içinde ve yarattığı sıkıntıları neredeyse paralel devlet haline geldiğini dolayısıyla Berat Albayrak oradan ayrılır başka bir bakanlığa geçer. Pelikan grubu da alır muhtemelen pazarlığını içinde YSK'nın  yapılan itiraz ortaya kalkar, Erem İmamoğlu İBB de devam eder bu sayede pelikanın para kaynakları da kesilir. Bir taşla birkaç kuş vuracakmış gibi gözüküyor.

Bu olur mu olmaz mı bunu tartışalım.  Bu iş olmaz olursa CHP intihar eder bu kadar kesin konuşuyorum.  Bu tip işbirlikleri parlamenter rejim de veya kuvvetler ayrılığı olduğu yerlerde bir koalisyon zihniyeti içinde veya bir işbirliği içerisinde yürüyebilir. Kurala dayalıdır Anayasaya dayalıdır. Bu Tek adam sistemi. Siz diyelim ki maliye bakanlığına ismi konuşulduğu için söylüyorum Ersin Özince teklif ettiniz,  kalktı geldi Bankalar Birliği'nin başında senelerce bulunmuş konulara hakim biri Ersin Özince.

Bugünkü durumda yurtdışında bir itibar kazanabilir mi, kazanamaz, kendi bakan yardımcılarını atabilecek bir yetkiye sahip mi yok.

Dolayısıyla Ersin Özince kısa bir süre bakanlık yapma titrini taşımanın ötesinde Türkiye'ye hizmet edebilecek yetkileri bugünkü sistem içerisinde bulamaz" dedi.

PROGRAMIN TAMAMI

Editör: TE Bilişim