Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleştirdiği Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partisinin il ve ilçe başkanlarına uyarılarda bulundu. Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerde il ve ilçe başkanlarının belediye başkanı aday adayı olmak için acele etmemeleri gerektiği konusunda uyaran Erdoğan, "İhtiyaç hasıl olursa istifa edersiniz, belediye başkanı adayı olursunuz. Ama bu noktada bana sormadan istifa etmeyin” dedi.

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış’ın haberine göre Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, il ve ilçe başkanlarına şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, 'potansiyel belediye başkanı adayı' diye bir şey yok. İl ve ilçe başkanlarımız görevlerine gelirken böyle bir taahhütte bulunmadık.

Siz de 'Biz il, ilçe başkanı olmak için göreve geliyoruz' dediniz ve yapacağınız projeleri sundunuz. İhtiyaç hasıl olursa istifa edersiniz, belediye başkanı adayı olursunuz. Ama bu noktada bana sormadan istifa etmeyin. 'Ben istifa ettim' olmasın arkadaşlar. Öncelik göreviniz. Genel merkez ihtiyaç olursa size bildirir. İlçe ve illerin mutabakatı önemli, istifa ederek ahengi bozmayın."

Editör: TE Bilişim