Cumhurbaşkanı Erdoğan, futbola siyasetin karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tepkisini dile getirdi. Hiçbir AKP'li vekilin bu tür eylemlerde olamayacağının altını çizen Erdoğan, Türkiye'yi yöneten kişilerin mutlaka tarafsız olmaları yönünde görüş bildirdi.

Erdoğan, Türk futbolu ve şampiyonluk yarışı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Ligde şampiyonluk düğümünün çözülmesine az bir zamanın kaldığını hatırlatan Erdoğan, TFF'ye yönelik eleştirilerinde olduğunu belirterek Beşiktaş'ın da Göztepe maçında kural hatası için başvuruda bulunduğundan bahsetti.

O Sözler Yanlıştı

Fenerbahçe tribünlerde yapılan siyasal sloganlara da değinen Erdoğan, böyle bir rekabet ortamının olmasının doğal olduğundan söz etti. VAR sisteminin artıları olduğu kadar eksileri olduğunu da ifade eden Erdoğan, zaman içerisinde her şeyin yerli yerine oturacağını belirtti.

Cahit Turhan'ın Trabzonspor'un şampiyonluğu konusundaki açıklamalarına değinen Erdoğan, bunun tamamen yanlış olduğunu hatırlatarak siyasette ülkeyi yöneten kişi ve kurumların tamamen tarafsız olması gerektiğini dile getirdi. Turhan'ın bu sözlerine sert tepkiler gösteren Erdoğan, her şeye rağmen kendilerinin tarafsız olması gerekliliğinden söz ederek bundan sonra böyle şeylerin yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını iletti.

Editör: TE Bilişim